Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι για τους οποίους το Ιράν δεν πρόκειται να απαντήσει στην εξόντωση του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χ.Νασράλα αλλά και των Ιρανών αξιωματούχων που σκοτώθηκαν στην επίθεση της περασμένης Παρασκευής.

">

Τουλάχιστον δεν πρόκειται να το κάνουν απευθείας αλλά όπως έκαναν μέχρι τώρα δια αντιπροσώπων, δηλαδή με τους σιίτες Χούθι και τις ιρακινές φίλοϊρανικές πολιτοφύλακες.

Ας δούμε πρώτα τους νομικούς λόγους για τους οποίους το Ιράν δεν νομιμοποιείται να επιτεθεί στο Ισραήλ:

Αν η Ελλάδα για παράδειγμα, έστελνε 50 αξιωματικούς στο ιρακινό Κουρδιστάν, για να συντονίσουν και να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους και τους βομβάρδιζαν οι Τούρκοι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί εξ’αυτών.

Η Ελλάδα πως θα νομιμοποιούνταν να χτυπήσει στην Τουρκία;

Ποιον ακριβώς νόμο θα είχαν παραβιάσει οι Τούρκοι απέναντι μας;

Αν κάποιος νομιμοποιούνταν να αντιδράσει σίγουρα θα ήταν το Ιράκ, του οποίου το έδαφος θα δέχονταν βομβαρδισμούς.

Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί στη Συρία και στο Ιράκ δεν παραπονέθηκαν ποτέ γιατί τους χτυπούν οι σιιτικές πολιτοφυλακές

Γιατί εκεί οι Αμερικανοί βρίσκονται παράνομα οπότε δεν τίθεται διπλωματικό θέμα, ενώ ακόμα πιο παράνομο από την παρουσία τους είναι η άντληση, η εκμετάλλευση και η εμπορία του συριακού πετρελαίου.

Αλλά οι Αμερικανοί δεν έθεσαν ποτέ τέτοιο ζήτημα διότι ξέρουν πως θα ήταν παρανοϊκή μία τέτοια απαίτηση.

Πέρσι ένα τουρκικό UAV επιτήρησης Anka S (ή ΑΝΚΑ-2) των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από αυτά που περνάνε μόνιμα επάνω από τα ελληνικά νησιά, καταρρίφθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Συρία:

Αρχικά πηγές ανέφεραν ότι καταρρίφθηκε από βλήμα φορητού αντιαεροπορικού όπλου ανδρών του PKK αλλά τελικά μάλλον καταρρίφθηκε από αμερικανικό F-16!

To βέβαιο είναι ότι ίπτατο κοντά σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία.