ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γαλλία: Παρουσίασαν νέο χερσαίο πυραυλικό σύστημα – Εμφανής η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Το σύστημα Thundart θα αναλάβει «ενδιάμεσο ρόλο» μεταξύ των αμερικανικών HIMARS και Typhon

Γαλλία: Παρουσίασαν νέο χερσαίο πυραυλικό σύστημα – Εμφανής η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η γαλλική αεροδιαστημική εταιρεία MBDA παρουσίασε, σε συνεργασία με την εταιρεία οπλικών συστημάτων Safran, ένα νέο χερσαίο πυραυλικό σύστημα πυροβολικού μακράς εμβέλειας, ονόματι Thundart.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Eurosatory, η MBDA παρουσίασε και δύο νέα βλήματα, τα οποία θα ενσωματωθούν στο σύστημα.

Η φιλοσοφία του νέου συστήματος φαίνεται πως ενσωματώνει, τόσο τα «μαθήματα» που έχουν λάβει οι ΝΑΤΟϊκοί από τη χρήση των συστημάτων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας GMLRS και ATACMS από τον ουκρανικό Στρατό, όσο και την πρόθεση να αποτελέσει ικανό να προσφέρει σε ένα σύστημα από κοινού τη δυνατότητα που προσφέρει το HIMARS, όσο και το νέο σύστημα Typhon των ΗΠΑ. 

Ο σκοπός είναι, δηλαδή, να μπορεί να πλήξει τόσο τακτικούς όσο και στρατηγικούς στόχους, μέσω μίας και μόνο ολοκληρωμένης πλατφόρμας.

Το Thundart, που παρουσιάστηκε από κοινού από την MBDA και τη Safran, αποτελεί μέρος του γαλλικού προγράμματος Feux Longue Portée-Terre (FLP-T), το οποίο στοχεύει στην αντικατάσταση των υπαρχόντων LRU (Lance-Roquette Unitaire) του στρατού, τα οποία χρησιμοποιούσαν τους εκτοξευτές ΠΕΠ MLRS.

Το σύστημα προορίζεται να χτυπά με ακρίβεια σταθερούς ή κινούμενους στόχους σε αποστάσεις μέχρι 150 χιλιόμετρα.

Η συνεργασία μεταξύ MBDA και Safran επιτρέπει την εκμετάλλευση υφιστάμενων τεχνολογικών λύσεων για την ανάπτυξη του Thundart, με τη Safran να αναλαμβάνει το σύστημα καθοδήγησης και τη MBDA την πρόωση και την πολεμική κεφαλή.

Το δεύτερο σύστημα που ενσωματώνεται στο Thundart είναι ο Land Cruise Missile (LCM), βασισμένος στον υπάρχοντα ναυτικό πύραυλο cruise της MBDA, τον SCALP Naval.

Ο LCM θα ενσωματωθεί σε κινητό εκτοξευτήρα τοποθετημένο σε φορτηγό, αντίστοιχα με το αμερικανικό χερσαίο σύστημα εκτόξευσης Typhon.

Η διαμόρφωση του εκτοξευτήρα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες, με δυνατότητα εκτόξευσης υπό γωνία ή κάθετα.

Η MBDA έχει επεκτείνει τον κατάλογο των συστημάτων της για επιθέσεις μακράς εμβέλειας, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως το Joint Fire Support Missile (JFS-M), το οποίο αναπτύχθηκε για τη γερμανική αγορά, και το Land Precision Strike (LPS) για τη βρετανική αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συστήματα αυτά προορίζονται να παρέχουν ακριβείς επιθέσεις σε κινητούς ή υψηλής αξίας στόχους και να ενσωματωθούν σε υπάρχοντα αμερικανικά ή ισραηλινά εκτοξευτικά συστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.