ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ αποχωρεί από το Γενικό Επιτελείο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Θα τον αντικαταστήσει ο Τσαρλς Κουίντον Μπράουν Τζούνιορ

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ αποχωρεί από το Γενικό Επιτελείο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Αποχωρεί από τη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ. 

Με αυτό τον τρόπο τερματίζει μια θητεία κατά την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλαπλές κρίσεις στο εξωτερικό και εντός των ΗΠΑ, περισσότερες από προκατόχους του.

Θα τον αντικαταστήσει ο Τσαρλς Κουίντον Μπράουν Τζούνιορ, μέχρι σήμερα επικεφαλής της Αεροπορίας. Είναι ένας έμπειρος πρώην πιλότος με 3.000 ώρες πτήσης (μεταξύ τους και 130 ώρες μάχης) που υπηρέτησε ως διοικητής της αμερικανικής Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή και στον Ειρηνικό.

Μετά τον Κόλιν Πάουελ τη δεκαετία του 1990, ο Μπράουν θα είναι ο δεύτερος Αφροαμερικανός αξιωματικός που αναλαμβάνει τη στρατιωτική ηγεσία του ισχυρότερου στρατού του κόσμου.

Από την έναρξη της θητείας του τον Οκτώβριο του 2019, ο Μίλεϊ βρέθηκε αντιμέτωπος με τη «μία κρίση μετά την άλλη», χωρίς διακοπή, είχε δηλώσει ο ίδιος πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μαζί με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο Μίλεϊ ηγήθηκε της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θητεία του σημαδεύτηκε από τη χαοτική αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021 και την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, στο τέλος ενός εικοσαετούς πολέμου που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον Μίλεϊ «στρατηγική αποτυχία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.