ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το ρωσικό εξοπλισμένο MRAP K-4386 Typhoon: Όπλο υποστήριξης ομάδων πεζικού και αντιμετώπισης των ουκρανικών Μ2 Bradley

Το όχημα των μονάδων αλεξιπτωτιστών διαθέτει τηλεχειριζόμενο πυργίσκο και αυξημένη αντιναρκική προστασία

Το ρωσικό εξοπλισμένο MRAP K-4386 Typhoon: Όπλο υποστήριξης ομάδων πεζικού και αντιμετώπισης των ουκρανικών Μ2 Bradley

Το K-4386 Typhoon-VDV είναι ένα θωρακισμένο όχημα τύπου MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) και αποτελεί το μοναδικό τέτοιου τύπου όχημα στον κόσμο που μπορεί να ριχθεί με αλεξίπτωτο στο πεδίο της μάχης.

Το όχημα αυτό ανήκει στην «οικογένεια» τεθωρακισμένων οχημάτων Typhoon-K και είναι σχεδιασμένο για μεταφορά προσωπικού, φορτίου, καθώς και εγκατάσταση διαφόρων συστημάτων και όπλων​.

Η κύρια σχεδιαστική διαφορά μεταξύ του K-4386 και των υπόλοιπων παραλλαγών της «οικογένειας» είναι το θωρακισμένο κύτος μεταφοράς, το οποίο, έχοντας αυξημένη ακαμψία και αντοχή, επιτρέπει στο όχημα να πέσει από μεταφορικά αεροσκάφη με ασφάλεια.

Το νέο θωρακισμένο κύτος παρέχει επίσης αυξημένη προστασία έναντι φορητών όπλων, θραυσμάτων οβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με θέσεις απορρόφησης ενέργειας για το πλήρωμα και τους στρατιώτες.

Το K-4386 Typhoon-VDV μπορεί να εξοπλιστεί σε διάφορες διαμορφώσεις μάχης, συμπεριλαμβανομένης μιας τηλεχειριζόμενης μονάδας με αυτόματο πυροβόλο 30 mm με ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm και ήδη έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός διασφαλίζει την ανίχνευση και εμπλοκή διαφόρων τύπων στόχων οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες​.

Το Typhoon-VDV μπορεί να περάσει τα περισσότερα τυπικά εμπόδια σε ένα πεδίο μάχης, όπως ανηφόρες και κατηφόρες 30 μοιρών, πλαγιές 20 μοιρών, τάφρους πλάτους 0,5 μέτρων και υδάτινα εμπόδια βάθους 1,75 μέτρων μετά από προετοιμασία αδιαβροχοποίησης.

Με μέγιστη ταχύτητα 100 χλμ/ώρα και αντοχή καυσίμου 800 χιλιόμετρα, το όχημα είναι ιδανικό για μακρές αποστολές σε δύσκολες συνθήκες​.

Το ρωσικό πυροβόλο των 30mm παρέχει μεγαλύτερη εμβέλεια, δίνοντας στα ρωσικά οχήματα συγκριτικό πλεονέκτημα στις εμπλοκές μάχης σε σχέση με τα αμερικανικά M2 Bradley, τα οποία φέρουν πυροβόλα των 25 mm.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.