Την οργή και την απόγνωσή τους εκφράζουν οι κάτοικοι διάφορων νησιών στις Κυκλάδες για την έλλειψη κατάλληλων υποδομών που θα συμβάλουν στην διαχείριση του υπάρχοντος νερού με στόχο το πότισμα των καλλιεργειών τους και των ζωντανών τους.

Σε αυτό μάλιστα, έρχεται να προστεθεί η ξηρασία λόγω της έλλειψης επαρκών βροχών, οι οποίες θα αναζωογονήσουν τα ξερικά εδάφη των νησιών και θα δώσουν μια ανάσα τόσο στους κτηνοτρόφους όσο και στους καλλιεργητές.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για το φαινόμενο της ανομβρίας όσο και για τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις αναφορικά με το διαχειρίσιμο νερό.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι κάτοικοι της Νάξου καταφεύγουν σε θρησκευτικές λιτανείες, ως παράκληση προς τον Θεό προκειμένου να βρέξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι λιτανείες γίνονται και στην Πάρο, με τους κάτοικους του νησιού να προσφεύγουν στην Παναγία την Εκατονταπηλιανή, με απώτερο στόχο να σταματήσει η ανομβρία.