Περίπου 100 εθελοντές της ρωσικής ομάδας “Medvedi” (αρκούδες) αναχωρούν από το αφρικανικό κράτος Μπουρκίνα Φάσο γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Υποτίθεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα ο λόγος της αποχώρησής τους είναι η μεταφορά τους στην περιοχή του Κουρσκ σε σχέση με την επίθεση του ουκρανικού στρατού που συνεχίζεται από τις 6 Αυγούστου.

“Πρόκειται για μια στρατιωτική ομάδα με περίπου εκατό άνδρες, η οποία είχε αφιχθεί στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου τον Μάιο με σκοπό να αναλάβει την προστασία “ορισμένων σημαντικών προσώπων, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και ο επικεφαλής της χούντας, ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ”, γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Νωρίτερα ο ρωσικός ιστότοπος “Τσαργκράντ” που υποστηρίζει τον πόλεμο έγραψε ότι “η 81η Ανεξάρτηρη Ταξιαρχία ειδικού σκοπού Medvedi επιστρέφει από την Αφρική στην Ρωσία στο Κουρσκ για να υπερασπιστεί την Πατρίδα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 27 Αυγούστου στο κανάλι των Medvedi στο Telegram εμφανίσθηκε η είδηση που έλεγε ότι «η Ταξιαρχία επιστρέφει στην βάση της στην ρωσική Κριμαία».