ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Γερμανία θέλει να αποκτήσει 105 άρματα μάχης Leopard 2A8, αλλά δεν βρίσκει χρήματα να τα πληρώσει

Τι αναφέρουν έγγραφα στην γερμανική βουλή

Η Γερμανία θέλει να αποκτήσει 105 άρματα μάχης Leopard 2A8, αλλά δεν βρίσκει χρήματα να τα πληρώσει

Η Γερμανία σχεδιάζει να παραγγείλει 105 άρματα μάχης Leopard 2 A8 από την KNDS, σύμφωνα με ένα προσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού που επικαλείται το Reuters.

Το προσχέδιο εξακολουθεί να χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, ενώ η νέα αυτή αγορά αναμένεται να κοστίσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ορισμένα οχήματα θα εξοπλίσουν την γερμανική ταξιαρχία που βρίσκεται στη Λιθουανία, στο πλαίσιο της αποστολής αποτροπής του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο ανέφερε πρώτο το Spiegel.

Τα υπόλοιπα θα ενισχύσουν τη δύναμη των 300 αρμάτων εντός της Γερμανίας. Η Bundeswehr αναμένει να παραλάβει την πιο προηγμένη έκδοση των τανκ μεταξύ 2027 και 2030.

Το έγγραφο που επικαλείται το Reuters αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα ούτε στον τακτικό προϋπολογισμό ούτε στο ειδικό ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το προσχέδιο ανέφερε ότι το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ζητούσε ως εκ τούτου έκτακτη οικονομική εξουσιοδότηση, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ η συμφωνία μπορεί να εγκριθεί τώρα, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τα χρήματα.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους «παλεύει» να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό, εδώ και μήνες. Η διαμάχη για τον προϋπολογισμό θέτει σε κίνδυνο τη δέσμευση του Βερολίνου να «αναγγενήσει» τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ingo Gaedechens, μέλος του συντηρητικού κόμματος της αντιπολίτευσης CDU και της επιτροπής προϋπολογισμού του κοινοβουλίου, είπε ότι η παραγγελία για τα άρματα μάχης Leopard είναι δικαιολογημένη, αλλά εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση των γερμανικών δυνάμεων, όπως και η τελευταία αγορά δύο φρεγατών F126 Damen για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ και η παραγγελία για 20 Eurofighter για περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει ένα κοινό που έχουν και τα τρία έργα: Η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα πώς σκοπεύει να πληρώσει αυτές οι αγορές», είπε ο Gaedechens.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.