ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ινδία βασίζεται όλο και περισσότερο στα Su-30MKI – Συμβόλαιο 3,1 δισ. δολαρίων με την Ρωσία για νέους κινητήρες

Αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή τους

Η Ινδία βασίζεται όλο και περισσότερο στα Su-30MKI – Συμβόλαιο 3,1 δισ. δολαρίων με την Ρωσία για νέους κινητήρες

Η Ινδία ενισχύει τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30MKI αλλά και την στρατηγική «Make in India» για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της, καθώς η αρμόδια επιτροπή του υπουργικού συμβουλίου ενέκρινε την παραγγελία 200 κινητήρων τύπου AL-31F στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ρωσία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα υπολογίζεται σε περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2025 και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2033.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό την συντήρηση και την εν συνεχεία υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-30MKI στο μέλλον.

Ειδικότερα, οι κινητήρες τύπου AL-31F θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο Koraput της εταιρείας Hindustan Aeronautics (HAL) κατόπιν σχετικής αδειοδότησης, με το 54% των εξαρτημάτων να κατασκευάζεται στην Ινδία, ενώ τα υπόλοιπα θα εισάγονται από την Ρωσία, με την οποία το Νέο Δελχί προσπαθεί να διατηρήσει στενούς δεσμούς στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα.

Και αυτό διότι τα ρωσικής προέλευσης μαχητικά αεροσκάφη Su-30MKI αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της ινδικής αεροπορίας και ως εκ τούτου οι υψηλές διαθεσιμότητες που προκύπτουν από την αδιάλειπτη ροή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για την συντήρηση και εν συνεχεία υποστήριξή τους, είναι κορυφαία προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας για το Νέο Δελχί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, η Ινδία επενδύει και στην συνεργασία με τις ΗΠΑ, αφού τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με την αμερικανική εταιρεία GE Aerospace για την πιθανή παραγωγή κινητήρων τύπου F414 στην Ινδία, με στόχο να εγκατασταθούν στα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tejas Mk.2, αφού κινητήρες τύπου F404 της ίδιας εταιρείας έχουν τα μαχητικά τύπου Tejas Mk.1 που είναι ήδη σε υπηρεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.