ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ισπανία αντικαθιστά τα Μ-113 με εγχώριο τεθωρακισμένο – 400 ισπανικές εταιρείες θα έχουν εμπλοκή στην ανάπτυξή του

Νέα τεθωρακισμένα αξίας 2,2 δισ ευρώ

Η Ισπανία αντικαθιστά τα Μ-113 με εγχώριο τεθωρακισμένο – 400 ισπανικές εταιρείες θα έχουν εμπλοκή στην ανάπτυξή του

Η Ισπανία υπέγραψε συμβόλαιο με την TESS Defense για την ανανέωση του στόλου τεθωρακισμένων οχημάτων M113 της χώρας, με νέα τεθωρακισμένα οχήματα VAC.

Η εταιρεία θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει οχήματα υποστήριξης (Vehículo de Apoyo de Cadenas – VAC) του Ισπανικού Στρατού στο πλαίσιο της συμφωνίας ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει την εθνική αμυντική βιομηχανία της Ισπανίας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 εθνικών προμηθευτών και άλλων δομών παραγωγής.

Τα τεθωρακισμένα θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση επιχειρησιακών και υλικοτεχνικών αποστολών, εξοπλίζοντας τον στόλο οχημάτων του στρατού με προηγμένη προστασία, κινητικότητα και ισχύ πυρός.

Τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης και όλμο των 120 χιλιοστών. Η TESS Defense, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η εμπειρία της στην ανάπτυξη των οχημάτων μάχης VCR8x8 Dragon του ισπανικού στρατού έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην προετοιμασία της εταιρείας για μελλοντικές συμφωνίες όπλων με τη δύναμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2022, ξεκίνησαν οι δοκιμές για τον στόλο Dragon των 348 μονάδων, αφού πέρασαν τις πρώτες δοκιμές. Τα τεθωρακισμένα οχήματα πρόκειται να παραδοθούν τον στρατό της Ισπανίας έως το 2027.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.