ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Κίνα «ακυρώνει» τις κινήσεις του Β.Ζελένσκι για την Σύνοδο της Ελβετίας: «Χωρίς την Ρωσία εμείς δεν ερχόμαστε»

Ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του

Η Κίνα «ακυρώνει» τις κινήσεις του Β.Ζελένσκι για την Σύνοδο της Ελβετίας: «Χωρίς την Ρωσία εμείς δεν ερχόμαστε»

Η Κίνα ακυρώνει τις κινήσεις του Β.Ζελένσκι να δημιουργήσει διεθνή πολιτική απομόνωση κατά της Ρωσίας μέσω της συγκέντρωσης χωρών που θα καταδικάζουν την Ρωσία, καθώς δήλωσε χωρίς περιστροφές στον Ουκρανό ότι Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ελβετία χωρίς την Ρωσία δεν γίνεται.

Αυτή η δήλωση έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης ότι του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Qian που δήλωσε ότι «ο κινεζικός Στρατός είναι έτοιμος, μαζί με τον ρωσικό Στρατό, να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στον κόσμο», ξεκαθαρίζοντας έτσι στην Δύση πως στο ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης με την Ρωσία, η Κίνα θα σταθεί ενεργά στο πλευρό της.

Σήμερα ο Ουκρανός επιτέθηκε στο Πεκίνο λέγοντας ότι προσπαθεί να «εμποδίσει» χώρες να συμμετάσχουν στην σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία.

«Δυστυχώς η Κίνα εργάζεται σήμερα για να εμποδίσει χώρες να έρθουν στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη», δήλωσε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διαλόγου του Σάνγκρι- Λα, ενός ετήσιου φόρουμ για την άμυνα που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.

Εξάλλου ο Ουκρανός πρόεδρος, που έφτασε χθες στη Σιγκαπούρη για να πάρει μέρος στο φόρουμ, δήλωσε ότι απογοητεύθηκε που δεν μπόρεσε να συναντηθεί με την κινεζική αντιπροσωπεία.

Η Κίνα έχει επισημάνει ότι ο πρόεδρός της Σι Τζινπίνγκ δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη αυτή, ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του.

 «Είμαστε απογοητευμένοι που κάποιοι παγκόσμιοι ηγέτες δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τη συμμετοχή τους στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη», σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος, χωρίς να αναφερθεί στην Κίνα ή τις ΗΠΑ.

Περισσότερες από 100 χώρες και οργανισμοί (λιγότερες οι χώρες από τοςυ οργανισμούς) έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους και ο Ζελένσκι κάλεσε τις χώρες της περιοχής της Ασίας- Ειρηνικού να μετάσχουν.

Την Παρασκευή η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν «δύσκολο» να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία, αν δεν προσκληθεί η Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει μια προφανής ασυμφωνία μεταξύ από τη μία των διευθετήσεων για τη διεξαγωγή της διάσκεψης και από την άλλη των αιτημάτων της Κίνας και των γενικών προσδοκιών της διεθνούς κοινότητας, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συμμετοχή της Κίνας», είχε δηλώσει η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.