ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Η Λιβύη μετατρέπεται σε σύμμαχο κράτος της Τουρκίας – Το «άνοιγμα» της Βεγγάζης στην Άγκυρα

Πως μια Έκθεση Τουρκικών Βιομηχανιών μπορεί να οδηγήσει σε γεωπολιτικό αποκλεισμό της Ελλάδας

Η Λιβύη μετατρέπεται σε σύμμαχο κράτος της Τουρκίας – Το «άνοιγμα» της Βεγγάζης στην Άγκυρα

Η προχθεσινή μας αναφορά εδώ στο pronews.gr για το πως χάθηκε η ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει μεγάλη δύναμη στην Μεσόγειο και πως η Τουρκία “κατέλαβε” ουσιαστικά αυτό τον χώρο με προπύργιο την Λιβύη, έρχεται να επιβεβαιωθεί με την πρωτοφανή απόφαση του Δήμου της Βεγγάζης (όπου εδρεύει το μέχρι πρότινος εχθρικό για την Άγκυρα Λιβυκό Κοινοβούλιο) να καλέσει τις τουρκικές εταιρείες να έρθουν και να συμμετάσχουν στην έκθεση αφιερωμένη στις τουρκικές βιομηχανίες.

Έτσι η πόλη της Βεγγάζης θα φιλοξενήσει, από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου, τις δραστηριότητες της Έκθεσης Τουρκικών Βιομηχανιών, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Χαουάρι», που χρηματοδοτείται από τον Δήμο της Βεγγάζης και τη Γενική Αρχή Εκθέσεων.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπτερα τουρκικών εταιρειών τροφίμων, φάρμακα και εξοπλισμό, ιατρικό υλικό, έπιπλα και προμήθειες σπιτιού, αγροτικά προϊόντα, ανταλλακτικά, εξοπλισμό, λάδια αυτοκινήτου και καλλυντικά.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της, η έκθεση είναι μια ευκαιρία για τους Λίβυους εμπόρους και επιχειρηματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν τουρκικά εμπορικά υποκαταστήματα.

Η έκθεση στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ Λιβύων επιχειρηματιών και των Τούρκων ομολόγων τους, σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα.

Και έτσι η απόφαση (λόγω φόβου;) της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη να μην βοηθήσει την διεθνή συμμαχία Αιγύπτου, ΗΑΕ και στρατηγού Χ.Χάφταρ ουσιαστικά έδειξε στην ηγεσία του αντιπολιτευόμενου λιβυκού κοινοβουλίου ότι θα πρέπει να στραφεί στην Άγκυρα και ουασιαστικά να βρίσκεται στον δρόμο της ειρήνευσης με την κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη που υποστηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα “πετροδολάρια” της Λιβύης μάλλον θα ενισχύουν τις τουρκικές βιομηχανίες ενώ οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας θα σφίγγουν τον κλοιό των ελληνικών συμφερόντων από τα νότια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.