Η προχθεσινή μας αναφορά εδώ στο pronews.gr για το πως χάθηκε η ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει μεγάλη δύναμη στην Μεσόγειο και πως η Τουρκία “κατέλαβε” ουσιαστικά αυτό τον χώρο με προπύργιο την Λιβύη, έρχεται να επιβεβαιωθεί με την πρωτοφανή απόφαση του Δήμου της Βεγγάζης (όπου εδρεύει το μέχρι πρότινος εχθρικό για την Άγκυρα Λιβυκό Κοινοβούλιο) να καλέσει τις τουρκικές εταιρείες να έρθουν και να συμμετάσχουν στην έκθεση αφιερωμένη στις τουρκικές βιομηχανίες.

Έτσι η πόλη της Βεγγάζης θα φιλοξενήσει, από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου, τις δραστηριότητες της Έκθεσης Τουρκικών Βιομηχανιών, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Χαουάρι», που χρηματοδοτείται από τον Δήμο της Βεγγάζης και τη Γενική Αρχή Εκθέσεων.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπτερα τουρκικών εταιρειών τροφίμων, φάρμακα και εξοπλισμό, ιατρικό υλικό, έπιπλα και προμήθειες σπιτιού, αγροτικά προϊόντα, ανταλλακτικά, εξοπλισμό, λάδια αυτοκινήτου και καλλυντικά.

">

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της, η έκθεση είναι μια ευκαιρία για τους Λίβυους εμπόρους και επιχειρηματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν τουρκικά εμπορικά υποκαταστήματα.

Η έκθεση στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ Λιβύων επιχειρηματιών και των Τούρκων ομολόγων τους, σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα.