ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Η Ουκρανία καταδίκασε ερήμην τον ηγέτη του Λουγκάνσκ

Σε 12 χρόνια φυλάκισης

Η Ουκρανία καταδίκασε ερήμην τον ηγέτη του Λουγκάνσκ

Ο ρωσόφωνος ηγέτης του Λουχάνσκ, της περιφέρειας της ανατολικής Ουκρανίας που πλέον αποτελεί τμήμα της ρωσικής ομοσπονδίας, καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 12 ετών για τη «συνεργασία» του με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU.

Ο Λεονίντ Πάσετσνικ, πρώην αξιωματούχος της SBU και ο ίδιος, διοικεί από το 2017 το Λουχάνσκ.

Ο Πασέτσνικ καταδικάστηκε από ειδικό δικαστήριο σε κάθειρξη 12 ετών ενώ διατάχθηκε και η κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η SBU, χρησιμοποιώντας την ουκρανική ορθογραφία του ονόματός του, που διαφέρει ελαφρώς από τη ρωσική.

Κρίθηκε ένοχος για «συνεργασία» και «συνωμοσία» με τη Ρωσία με σκοπό να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η SBU αναφέρει ως βασική αιτία της καταδίκης του την οργάνωση του δημοψηφίσματος τον Σεπτέμβριο του 2022 και την επακόλουθη προσάρτηση της περιφέρειας. Ο Πασέτσνικ και οι τρεις άλλοι ηγέτες είχαν ζητήσει τότε επισήμως από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ενσωματωθούν οι περιοχές αυτές στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αυτονομιστής ηγέτης του γειτονικού Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, καταδικάστηκε επίσης ερήμην από ουκρανικό δικαστήριο το 2023 σε κάθειρξη 15 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.