ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ρουμανία προμηθεύεται δύο μοίρες μαχητικών F-35 – Στα 7,2 δισ. δολάρια το κόστος

Έχει option για ακόμα μία

Η Ρουμανία προμηθεύεται δύο μοίρες μαχητικών F-35 – Στα 7,2 δισ. δολάρια το κόστος

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε την πώληση 32 stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 Joint Strike Fighters στη Ρουμανία, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία της Ρουμανίας με την Lockheed Martin θα περιλαμβάνει επίσης κινητήρες F135 που κατασκευάζονται από την Pratt & Whitney και έναν εφεδρικό κινητήρα για κάθε αεροσκάφος.

Η πώληση θα παράσχει στη Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ, τις δύο πρώτες της μοίρες F-35 και η χώρα θέλει να αγοράσει αργότερα ακόμη 16 μαχητικά για να δημιουργήσει και μια τρίτη μοίρα. Εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, η Ρουμανία θα γίνει η τρίτη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που πετά το stealth μαχητικό, μετά την Πολωνία και την Τσεχία.

Η Ρουμανία δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι αναμένει να παραλάβει τα πρώτα της F-35 το 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξης και συντήρησης, επικοινωνιακό και κρυπτογραφικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και όπλα, εκπαίδευση για πιλότους και λοιπό προσωπικό και προσομοιωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.