Ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά το κτίριο που στέγαζε το νοσοκομείο του Βολτσάνσκ αλλά για ακόμα μια φορά και αυτό έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων για το ποιος το πραγματοποίησε.

Το κτίριο ξαφνικά αρχίζει να ανατινάζεται και να διαλύεται μέχρι που δεν έμεινε παρά ένας σωρός ερειπίων, και κάπου εκεί ξεκίνησαν και οι δύο πλευρές να λένε ότι την ευθύνη της καταστροφής είχε η άλλη.

Τα δεδομένα πάντως δείχνουν το κτίριο να είναι παγιδευμένο καθώς οι εκρήξεις δείχνουν να γίνονται από μέσα χωρίς να μπορεί να αποκλειστούν τα πλήγματα από το πυροβολικό τα οποία με κατευθυνόμενα βλήματα διαλύουν το κτίριο.

">

Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι το κτίριο είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και το πυροβολικό τους το χτύπησε, την ίδια στιγμή που οι Ρώσοι αναφέρουν ότι το χτύπημα (με παγίδευση και πυροβολικό) το πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί για να μην πέσει σε ρωσικά χέρια καθώς είναι σημείο όπου μπορεί να καθορίσει την μάχη για όλη την πόλη.

Πάντως οι Ρώσοι πέρασαν το ποτάμι που χωρίζει την κύρια πόλη από τα περίχωρα και οι Ουκρανοί δείχνουν να την εγκαταλείπουν μαζικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!