ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Βρετανία στέλνει 700 στρατιώτες στην Κύπρο για τον Λίβανο

Ήδη στην Κύπρο βρίσκονται δύο πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, αεροσκάφη και ελικόπτερα

Η Βρετανία στέλνει 700 στρατιώτες στην Κύπρο για τον Λίβανο

Η Βρετανία, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (25/9), μεταφέρει στρατεύματα στην Κύπρο, ώστε αυτά να είναι σε θέση να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπηκόων της που έχουν παγιδευτεί στον Λίβανο.

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, κάλεσε για διπλωματία και άμεση κατάπαυση του πυρός ώστε να απομακρυνθούν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ από το χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Κιρ Στάρμερ είπε στους Βρετανούς πολίτες να φύγουν όσο υπάρχουν ακόμη εμπορικές πτήσεις. «Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουν το μήνυμά μου, το οποίο είναι να φύγουν και να φύγουν αμέσως», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ύστερα από περισσότερους από 11 μήνες διασυνοριακής βίας αρχής γενομένης από τις 8 Οκτωβρίου, όταν η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ προς υποστήριξη της συμμάχου της Χαμάς, μία ημέρα μετά την επίθεση που διέπραξε η παλαιστινιακή οργάνωση στο Ισραήλ, το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ έχουν εντείνει τις μάχες τις τελευταίες ημέρες, με εκατοντάδες ρουκέτες να έχουν εκτοξευτεί κατά του Ισραήλ, αλλά και εντατικές αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σε τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, καθώς και στοχευμένες δολοφονίες πολλών ηγετών της Χαμάς.

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, την Τρίτη (24/9), ότι 700 στρατιώτες θα μεταβούν στην Κύπρο, ενισχύοντας την παρουσία της στην περιοχή όπου ήδη διαθέτει δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται ότι η έξαρση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ έχει αυξήσει τους φόβους ότι οι συγκρούσεις που διαρκούν σχεδόν έναν χρόνο στη Γάζα, θα επεκταθούν σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή. «Καλώ όλα τα μέρη να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού, να αποκλιμακώσουν», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός, ώστε αυτό να διευθετηθεί διπλωματικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.