ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

IDF: «Σκοτώσαμε διοικητή της Χαμάς που είχε δολοφονήσει και απαγάγει Ισραηλινούς την 7η Οκτωβρίου»

Ο Μοχάμεντ Αμπού Ατάουι διέταξε επίθεση σε καταφύγιο όπου είχαν προσπαθήσει να κρυφτούν δεκάδες άτομα που βρίσκονταν στο φεστιβάλ Nova

IDF: «Σκοτώσαμε διοικητή της Χαμάς που είχε δολοφονήσει και απαγάγει Ισραηλινούς την 7η Οκτωβρίου»

Ένας διοικητής της δύναμης Νούκμπα της Χαμάς, ο οποίος ηγήθηκε της δολοφονίας και της απαγωγής Ισραηλινών από καταφύγιο κοντά στο κιμπούς Ρεΐμ, σκοτώθηκε την Τετάρτη σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη (24/10) οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και η Σιν Μπετ.

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμπού Ατάουι, ο οποίος υπηρετούσε ως διοικητής της Νούκμπα στο τάγμα Μπουρέιτζ της Χαμάς ενώ εργαζόταν και στην UNRWA, την ανθρωπιστική οργάνωση του ΟΗΕ, από τον Ιούλιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, ο Ατάουι διέταξε την επίθεση σε καταφύγιο για βόμβες κοντά στο κιμπούτς, όπου είχαν καταφύγει όσοι διασκέδαζαν στο φεστιβάλ Nova.

Τέσσερις άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι από το καταφύγιο και άλλοι 16 δολοφονήθηκαν. Επτά κατάφεραν να επιβιώσουν και διασώθηκαν αργότερα.

Ο Ατάουι συμμετείχε και σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, ανέφεραν οι ο IDF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τις ανακοινώσεις για την ταυτότητα του Ατάουι και την εργασία του στην UNRWA οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τη σχέση των εργαζομένων στην UNRWA με τη Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.