ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

ΗΠΑ: Προωθούν νέο πρόεδρο στο Λίβανο;

H κυβέρνηση Μπάιντεν καλεί τις πιο «ψύχραιμες» χώρες της Μέσης Ανατολής να στηρίξουν την εκλογή νέου προέδρου

ΗΠΑ: Προωθούν νέο πρόεδρο στο Λίβανο;

Με τις εξελίξεις να έρχονται από το περιβάλλον του Λευκού Οίκου και να επιβεβαιώνουν τις φήμες ότι το Ισραήλ λειτουργεί υπό άκρα μυστικότητα για το επόμενο βήμα του, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται ότι στηρίζει την εκλογή ενός νέου ηγέτη στο Λίβανο.

Δημοσιογραφικά μέσα των ΗΠΑ επικαλούμενα πηγές από τον στενό κύκλο του Τζο Μπάιντεν, ισχυρίζονται ότι ο Αμερικάνος πρόεδρος θα συζητήσει με το Κατάρ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία μια ενδεχόμενη στήριξη στην εκλογή ενός νέου προέδρου στον Λίβανο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μοιάζει δυσαρεστημένη από τις θερμόαιμες αποφάσεις που παίρνει το Ισραήλ και παρά την συζήτηση για εξασφάλιση αποφυγής επιθέσεων σε πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, οι ΗΠΑ αναζητούν λύσεις σε ζοφερές διαπραγματεύσεις με τον αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε επικοινωνία με τους ηγέτες Κατάρ, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας, ζητώντας τους στηρίξουν την εκλογή νέου πρόεδρου στον Λίβανο.

Πάντως η WSJ αναφέρει πως η Αίγυπτος εκφράζει την ανησυχία της ότι η προσπάθεια ανάμιξης στην πολιτική του Λιβάνου κατά τη διάρκεια της κρίσης θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο νέων εσωτερικών συγκρούσεων σε μια χώρα που έχει υποστεί ήδη έναν εμφύλιο πόλεμο.

Μάλιστα αυτό θα το εκφράσει μέσω αξιωματούχων της που συμμετείχαν και θα συμμετέχουν στις νέες προγραμματισμένες επαφές με τους Αμερικάνους εταίρους τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αμερική σκοπεύει να πάρει αυτή την πρωτοβουλία με στόχο να αντιμετωπίσει την εσωτερική αγανάκτηση για την αναποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας του Λιβάνου, η οποία αναπόφευκτα έχει ενισχύσει την πολιτική υπόσταση της εθνικής ελίτ (συμπεριλαμβανομένης και της Χεζμπολάχ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.