Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της 33χρονης στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία ήταν μητέρα ενός 5χρονου παιδιού.
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η άτυχη γυναίκα, άφησε την τελευταία της πνοή σε ταξί καθ’ οδόν προς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήση στο κέντρο του ΕΚΑΒ Ηρακλείου Κρήτης έγινε στις 23:04′ της 17ης Νοέμβρη.
Χωρίς, όπως υποστηρίζουν, να γίνει ακριβής περιγραφή της κλινικής εικόνας της άτυχης μητέρας ώστε να δοθεί προτεραιότητα. Το ΕΚΑΒ ενημερώνει ότι το ασθενοφόρο είναι σε άλλο περιστατικό και θα πάει μετά να την παραλάβει.
Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν πως υπήρχε ένα ασθενοφόρο για επείγοντα περιστατικά, όμως, δεν διευκρινίστηκε από τους συγγενείς της 33χρονης γυναίκας η σοβαρότητα του περιστατικού.
Στις 23:16′ συγγενής της καλεί ράδιο ταξί και δίνει περιγραφή, πως πρόκειται για ασθενή που νοσεί από κορωνοϊό και πρέπει άμεσα να μεταβεί στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία επαγγελματία αυτοκινητιστή, όταν έφτασε στο σημείο, η 33χρονη μπήκε υποβασταζόμενη στο όχημά του.
Παράλληλα, η οικογένεια στις 23:19′ καλεί και πάλι στο κέντρο του ΕΚΑΒ και ακυρώνουν την κλήση για ασθενοφόρο.
Όταν ο οδηγός ταξί έφτασε στην είσοδο του Βενιζέλειου νοσοκομείου, μαζί με τον σύζυγο της 33χρονης, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια:
«Της μιλούσα και έβλεπα στο πίσω κάθισμα ότι ήταν ζωντανή», θα πει στο ekriti ο οδηγός και συνεχίζει: «Δεν είχε δύναμη πλέον να μιλήσει, αλλά ανοιγόκλεινε τα μάτια της…»!
Εκεί χάθηκε χρόνος, υποστηρίζει, καθώς έφτασε ο ίδιος μαζί με τον σύζυγο της 33χρονης μητέρας ενός 5χρονου αγοριού, να αναγκαστούν να φωνάζουν τόσο, που οι ασθενείς βγήκαν στα μπαλκόνια.
«Πέρασε πολύ ώρα, πάνω από 10′ λεπτά που φωνάζαμε για να βγει έξω ένας τραυματιοφορέας, όταν γύρισα στο αυτοκίνητο και ενώ ο άντρας της έψαχνε και φώναζε είδα την κοπέλα να έχει μελανιάσει».
Τι υποστηρίζει ο διοικητής του Βενιζελείου νοσοκομείου
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Κωσταντίνο Τερζάκη, στο συγκεκριμένο περιστατικό τηρήθηκε το πρωτόκολλο και έγινε «ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επανέλθει η άτυχη γυναίκα».
Η διαδικασία, είπε, για όλους τους ασθενείς με κορωνοϊό είναι ίδια. Υπάρχει ξεχωριστή είσοδος για να μην γίνεται διασπορά του ιού. Το κάθε περιστατικό οφείλει να χτυπάει το κουδούνι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο διοικητής του Βενιζιλείου.