ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Μήνυμα από Ιράν: Εκτελέστηκε Ιρανογερμανός προγραμματιστής για κατασκοπεία υπέρ Ισραήλ και ΗΠΑ

Είχε κατηγορηθεί για «αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών»

Μήνυμα από Ιράν: Εκτελέστηκε Ιρανογερμανός προγραμματιστής για κατασκοπεία υπέρ Ισραήλ και ΗΠΑ

Το Ιράν τρία 24ωρα μετά την ισραηλινή επιδρομή στην χώρα (πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι κτύπησε το Ιράν) προχώρησε στην εκτέλεση ενός κατηγορούμενου για κατασκοπεία υπέρ του Τελ Αβίβ και των ΗΠΑ, τον 68χρονο Τζαμσίντ Σαρμάντ.

Μια πράξη την οποία είχε «παγώσει» επί 1,5 χρόνο (είχε απαχθεί με ειδική επιχείρηση το 2020 στα ΗΑΕ) ως ένδειξη «καλής θέλησης» της Τεχεράνης απέναντι στους εχθρούς της.

Ο εκτελεσθείς είναι προγραμματιστή ιρανογερμανικής καταγωγής που έμενε για αρκετό καιρό στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και οι πράξεις του αφορούσαν τις πυραυλικές εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η ιρανική δικαιοσύνη τον καταδίκασε σε θάνατο με την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Μάλιστα, ο  Σαρμάντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε καταδικαστεί και ως ηγετικό στέλεχος μιας φιλομοναρχικής ομάδας με το όνομα Τοντάρ που κατηγορήθηκε για ένα θανατηφόρο βομβιστικό επεισόδιο που σημειώθηκε το 2008.

Η επίθεση αυτή που έλαβε χώρα σε θρησκευτικό κέντρο στο Σιράζ, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 215.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η οικογένειά του αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς και τις σχετικές κατηγορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.