ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Κασσελάκης: Φτιάχνει «νέο ΣΥΡΙΖΑ», αφού δεν τον γουστάρουν στον παλιό! Ψηφοφόρους πού θα βρει;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιράν: «Στόχος του drone που χτύπησε στο Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική πρεσβεία – Δεν χτυπήθηκε για 100 μέτρα»

Ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν οι Ισραηλινοί πώς οι Χούθι βομβάρδισαν το κέντρο του Τελ Αβίβ

Ιράν: «Στόχος του drone που χτύπησε στο Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική πρεσβεία – Δεν χτυπήθηκε για 100 μέτρα»

Τα ιρανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν πριν από λίγο ότι ο πραγματικός στόχος του σημερινού βομβαρδισμού του Τελ Αβίβ, από τους σιίτες Χούθι, ήταν η αμερικανική πρεσβεία!

Συγκεκριμένα, η επίθεση η οποία έγινε με drone Simad 3 (ιρανικής κατασκευής), έπληξε κτίριο στην οδό Γιάρκον στο Τελ Αβίβ στο νούμερο 21 κοντά σε κεντρική πλατεία ενώ η αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται στο νούμερο 71 στην ίδια οδό, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων!

Εάν όσα λένε οι Ιρανοί ισχύουν τότε η επιχείρηση των Χούθι απέτυχε.

Ωστόσο, το γεγονός ότι κατάφεραν να πλήξουν με drone το Τελ Αβίβ, το οποίο διένυσε μία δυσανάλογα μεγάλη απόσταση από την Υεμένη (πάνω από 2.300 χιλιόμετρα) και δεν εντοπίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα, είναι σίγουρα μεγάλο επίτευγμα για τους Χούθι.

Η επιχείρησή τους θα μπορούσε να είχε πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα για την αμερικανική πρεσβεία. Προφανώς, έκαναν λάθος στο κτίριο.

Σημειώνεται ότι από την επίθεση έχασε την ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα.

Aυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι έντεκα ώρες μετά την επίθεση οι Ισραηλινοί ακόμα ερευνούν πως πραγματοποιήθηκε!

Οι Χούθι ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποίησαν ένα νέο drone «ικανό να παρακάμπτει τα συστήματα αναχαίτισης και να μην μπορεί να εντοπιστεί από τα ραντάρ».

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι διεξάγει έρευνα και θα καθορίσει γιατί τα συστήματα αεράμυνας της χώρας δεν ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν τον «εναέριο στόχο».

«Μιλάμε για ένα μεγάλο UAV [μη επανδρωμένο εναέριο όχημα] που μπορεί να πετάξει μεγάλες αποστάσεις», είπε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους μετά το χτύπημα.

«Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή».

Η ισραηλινή Αεροπορία αύξησε τις περιπολίες για να «προστατεύσει τους ουρανούς της χώρας», ανέφεραν οι IDF σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ υποσχέθηκε αντίποινα.

«Θα διευθετήσουμε τον λογαριασμό με οποιονδήποτε βλάπτει το κράτος του Ισραήλ ή κατευθύνει τον τρόμο εναντίον του», ανέφερε ο Γκαλάντ.

Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι η σορός ενός άνδρα βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα κοντά στην έκρηξη.

Σε ρεπορτάζ από τη Ντόχα του Κατάρ, ο Μοχάμεντ Τζαμτζούμ του Al Jazeera είπε ότι η επίθεση έχει δημιουργήσει ένα νέο κύμα ανησυχίας στο Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.