Νέες ειδήσεις έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τις σφοδρές μάχες που διεξάγονται στα σύνορα του Λιβάνου, με το Ισραήλ να προσπαθεί να «σπάσει το μπλόκο» και να συνεχίσει την χερσαία του εισβολή. 

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα περίπου 25 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί, μερικοί εξ αυτών πολύ σοβαρά, στο Νότιο Λίβανο, ήδη από το πρωί της Κυριακής (13/10).

Μάλιστα, το ισραηλινό ειδησεογραφικό μέσο AJ, υποστηρίζει ότι ο αριθμός των τραυματιών ίσως είναι μεγαλύτερος, ενώ μάλιστα ισχυρίζεται ότι οι τραυματισμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία του Ισραήλ.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να τονιστεί πως οι μάχες διεξάγονται, σε τρεις βασικές περιοχές συμπεριλαμβανομένων των Kfar Kila και Odaisseh, στο χωριό Aita al-Shaab και στην αγορά της Nabatieh

Όπως εξηγεί το Al Jazeera, μπορεί οι Ισραηλινοί να διαθέτουν αεροπορική υπεροχή και έτσι να έχουν το πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της επιχειρήσεων που διεξάγονται για να εισβάλουν στο Λίβανο, ωστόσο οι Ισραηλινοί στρατιώτες από ξηράς βρίσκονται σε απόσταση «πνοής» περίπου 2 χιλιομέτρων από το λιβανέζικο έδαφος.

Αυτό από μόνο του, υποστηρίζει το ειδησεογραφικό μέσο, είναι μια εξήγηση για ποιο λόγο οι στρατιώτες του IDF υφίστανται τόσους πολλούς τραυματισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντωμεταξύ ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα (13/10) τους κατοίκους περισσότερων από 20 χωριών του Λιβάνου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους που βρίσκονται βορείως του ποταμού Αουάλι, καθώς εντείνονται οι επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή.