ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισραηλινά μαχητικά σάρωσαν με χτυπήματα το νότιο Λίβανο – «Πλησιάζει ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Χεζμπολάχ»

Στο πλευρό του Ισραήλ οι ΗΠΑ

Ισραηλινά μαχητικά σάρωσαν με χτυπήματα το νότιο Λίβανο – «Πλησιάζει ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Χεζμπολάχ»

Θέσεις στον νότιο Λίβανο χτύπησε τα  ξημερώματα της Κυριακής η ισραηλινή Αεροπορία σε μια προφανή απάντηση στο χτύπημα στην αραβική πόλη Ματζντάλ Σαμς, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, κυρίως παιδιά και εφήβους.

Για την επίθεση εναντίον γηπέδου ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ, η οποία διέψευσε ότι ευθύνεται.

 Οι πρώτες πληροφορίες από την περιοχή δείχνουν ότι τα χτυπήματα έγιναν από μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως αναφέρουν οι στόχοι περιλάμβαναν αποθήκες όπλων και άλλες υποδομές στη Σαμρπίχα και το Μπουρτζ ελ-Σεμάλι κοντά στην Τύρο, την κοιλάδα Μπεκάα και τις περιοχές Καφρ Κίλα, Ραμπ αλ-Ταλατίνε, Χιάμ και Ταΐρ Χάρφα του νότιου Λιβάνου.

Νωρίτερα αναφορές σε λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πλήγματα στην πόλη Μπουρτζ ελ-Σεμάλι περίπου τρία χιλιόμετρα από την Τύρο. Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίηση μιας σειράς επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά όχι για την επίθεση στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι το Ισραήλ πλησιάζει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου μετά την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, νωρίτερα σήμερα, κατά την οποία σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι, σύμφωνα με το Axios.

«Η επίθεση της Χεζμπολάχ σήμερα ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές και η απάντηση θα είναι ανάλογη. Πλησιάζουμε στη στιγμή ενός ολοκληρωτικού πολέμου κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου», δήλωσε ο Κατς στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την πυραυλική επίθεση σε χωριό των Δρούζων στο βόρειο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «φρικιαστική», μετά τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων παιδιά, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγόρησαν τη Χεζμπολάχ για την επίθεση και ορκίστηκαν να δώσουν ανάλογη απάντηση στην οργάνωση του Λιβάνου που υποστηρίζεται από το Ιράν, αν και η Χεζμπολάχ αρνείται ότι έχει κάθε ευθύνη.

Επισκεπτόμενος την πόλη Ματζντάλ Σαμς ο αρχηγός του Επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος, Χέρζι Χαλέβι, δήλωσε στους ηγέτες της κοινότητας των Δρούζων ότι η θανατηφόρα επίθεση θα αντιμετωπιστεί με μια «πολύ, πολύ σημαντική απάντηση» από το Ισραήλ.

«Θα χτυπήσουμε σκληρά τη Χεζμπολάχ», υποσχέθηκε, προσθέτοντας ότι η λιβανέζικη οργάνωση «δεν κάνει διάκριση μεταξύ της δολοφονίας Δρούζων ή Εβραίων», είπε σύμφωνα με εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Όταν το Ισραήλ χτυπήσει, προειδοποίησε, «η Χεζμπολάχ μπορεί να πυροβολήσει εδώ περισσότερο και πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να ακολουθηθούν οι οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου και της Βόρειας Διοίκησης. Θέλουμε να δώσουμε ένα σκληρό χτύπημα στη Χεζμπολάχ, χωρίς να έχουμε περισσότερες απώλειες εδώ», πρόσθεσε.

«Η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ακλόνητη απέναντι σε όλες τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.