Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν πολύ κοντά στην πυρηνική εγκατάσταση του Ισφαχάν στο Ιράν, όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη τη νύχτα, τα οποία επικαλούνται ιρανικά μέσα.

Στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Χ φαίνεται κάτι να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

«Οι εκρήξεις που ακούστηκαν πριν από λίγο στο Ισφαχάν προκλήθηκαν από τις ασκήσεις που πραγματοποιούν τα α/α συστήματα S-400 που έλαβε πρόσφατα το Ιράν από τη Ρωσία», σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ.

Λίγο νωρίτερα ο Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας ακούσιας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή ελλοχεύει ως «ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος», παρόλο που οι ΗΠΑ διατηρούν την εκτίμησή τους ότι ούτε το Ιράν ούτε το Ισραήλ «επιδιώκουν μια ολοκληρωτική σύγκρουση».

Το Ισραήλ «ζυγίζει πολύ προσεκτικά πώς θα απαντήσει στην πιο πρόσφατη ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους», είπε ο Μπερνς σε συνέδριο εθνικής ασφάλειας στη Τζόρτζια, αρνούμενος να κάνει εικασίες για τη μορφή που μπορεί να έχουν αυτά τα αντίποινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε πλήρη επίγνωση των συνεπειών των διαφόρων μορφών χτυπημάτων και των συνεπειών για την παγκόσμια αγορά ενέργειας και την παγκόσμια οικονομία», είπε.