ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Και για τα Eurofighter στην Ισπανία ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Στόχος για 40 μαχητικά

Και για τα Eurofighter στην Ισπανία ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ψηλά στην ατζέντα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon κατά τις διμερείς συναντήσεις του στην Ισπανία και την Ιταλία, εκτιμά η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία επιθυμεί να προσθέσει 40 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon στο δυναμικό της πριν η Ελλάδα αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-35 το 2028, ώστε να αποφύγει να βρεθεί σε αδύναμη θέση όσον αφορά την αεροπορική ισχύ.

Η πώληση απαιτεί την έγκριση του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η διήμερη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ισπανία ξεκίνησε χθες. Ο Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχει στην 8η Διακυβερνητική Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας-Ισπανίας καθώς και σε διμερείς συναντήσεις στην Ισπανία, όπου ταξίδεψε κατόπιν πρόσκλησης του Ισπανού Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην Ιταλία την Παρασκευή για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών G7. Μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής είναι η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζώρτζια Μελόνι, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, αντιπροσωπεία του Erdogan στην Ισπανία και την Ιταλία περιλάμβανε ορισμένους Τούρκους Υπουργούς και γραφειοκράτες, καθώς και τον καθηγητή Χαλούκ Γκιοργκιούν, επικεφαλής της τουρκικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η παρουσία του Γκιοργκιούν στην αντιπροσωπεία ερμηνεύτηκε ως ένδειξη ότι η αγορά του Eurofighter και τα θέματα αμυντικής βιομηχανίας βρίσκονταιψηλά στην ατζέντα. Τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter παράγονται από κοινοπραξία του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η πώληση του αεροσκάφους σε άλλη χώρα απαιτεί την έγκριση και των τεσσάρων χωρών. Η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι είχε υποβάλει αίτηση μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου για την αγορά 40 αεροσκαφών Eurofighter σε δύο παρτίδες, 20 συν 20.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερμανία αντιτίθεται στην πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία, επικαλούμενη την απόφαση για κυρώσεις που ελήφθη κατά τη διάρκεια της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.