ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κανείς δεν έχει καταλάβει στην Ελλάδα τι έχει συμβεί στην Ουκρανία και μας παρουσιάζουν αλουμινένια φέρετρα (Μ113) φρεσκοβαμμένα; (upd)

Οι θεωρητικές προσεγγίσεις για να μετατραπούν ως «ΤΟΜΑ» «κονσερβοκούτια» μιας άλλης εποχής

Κανείς δεν έχει καταλάβει στην Ελλάδα τι έχει συμβεί στην Ουκρανία και μας παρουσιάζουν αλουμινένια φέρετρα (Μ113) φρεσκοβαμμένα; (upd)

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν να μην έχουν γίνει αντιληπτές από αρκετούς στην Ελλάδα και ζητούν τις λίγες επενδύσεις που απομένουν στον αμυντικό προϋπολογισμό να δοθούν στα “τεθωρακισμένα” αλουμινίου Μ-113 της εποχής του Βιετνάμ.

Απλά πυρομαχικά από drone του εμπορίου (FPV) διαλύουν κατά δεκάδες ΤΟΜΑ βαρέως τύπου και άρματα μάχης στις πεδιάδες της Ουκρανίας και λύσεις όπως αυτές που παρουσιάζονται και ζητούν πόρους είναι απλά σπατάλη, που δείχνει άγνοια του σύγχρονου τρόπου διεξαγωγής των πολέμων.

Οχήματα φτιαγμένα μια άλλη εποχή και όπως είχαν ομολογήσει οι ίδιοι οι Αμερικανοί με λάθος σχεδιαστικά πρότυπα (ότι το αλουμίνιο της θωράκισης θα έδινε προστασία αλλά και μικρό βάρος), όμως ούτε τα τότε, ούτε τα σημερινά δεδομένα δεν έδειξαν να επιβραβεύουν ένα τέτοιο όχημα το οποίο από την πρώτη στιγμή ήταν ένα “ταξί” που θα μετέφερε τους στρατιώτες τουλάχιστον 150-200 μέτρα πριν την γραμμή εξόρμησης.

Όσοι (με τελευταίους τους Ουκρανούς, λόγω ανάγκης) προσπάθησαν να τα κάνουν “ΤΟΜΑ” απλά είδαν να καταστρέφονται και το χειρότερο να χάνεται πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό πόσο μάλλον να σταθούν στο σύγχρονο πεδίο στο πλευρό των LΕΟ2HEL.

Όταν δεν έχουν ελπίδα βαριά άρματα μάχης των 65-75 τόνων, τι ελπίδα επιβίωσης θα έχει η μεταφερόμενη ομάδα πεζικού; 

Και αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.