ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ξαφνική επίσκεψη Μ.Νετανιάχου στην Ράφα: «Το πάτημα στον λαιμό της Χαμάς φέρνει κοντά μια συμφωνία» (βίντεο)

Μίλησε με στρατιώτες των IDF και υποσχέθηκε «πλήρη νίκη» του Ισραήλ

Ξαφνική επίσκεψη Μ.Νετανιάχου στην Ράφα: «Το πάτημα στον λαιμό της Χαμάς φέρνει κοντά μια συμφωνία» (βίντεο)

Aιφνιδιαστική επίσκεψη στη Ράφα, τη πόλη της νότιας Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο, πραγματοποίησε σήμερα (18.07.2024) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είχε ανακοινώσει από πριν την επίσκεψη αυτή στη Γάζα, ενώ συνοδευόταν από μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας. Φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο Νετανιάχου συναντήθηκε και μίλησε με Ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μιλώντας στα στρατεύματα είπε πως η απόκτηση του ελέγχου του διαδρόμου Φιλαδέλφειας («Philadelphi Corridor») και του συνοριακού περάσματος της Ράφα «είναι κρίσιμος για το επόμενο στάδιο του πολέμου κατά της Χαμάς».

Ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να ελέγχει τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο ακόμη και μετά από μια πιθανή συμφωνία με τη Χαμάς για κατάπαυση πυρός και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση λέει ότι δεν θα αποδεχτεί.

«Ταυτόχρονα, η στρατιωτική πίεση που ασκούν οι δυνάμεις των IDF εδώ, στο ‘λαιμό της Χαμάς’, μας βοηθά να μείνουμε σταθεροί στα δίκαια αιτήματά μας, μας βοηθά να προωθήσουμε τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – συμπεριλαμβανομένου του αιτήματός μας να απελευθερώσουμε μέγιστο αριθμό ομήρων το πρώτο στάδιο του σχεδίου (Μπάιντεν)».

Αυτή η πίεση, λέει ο Νετανιάχου «δεν καθυστερεί μια συμφωνία. Αντίθετα την προωθεί.»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι θα παρουσιάσει «τον ηρωισμό του Ισραήλ και τη δίκαιη φύση του πολέμου που διεξάγει» στην ομιλία του στο Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πάλι δεσμεύεται ότι το Ισραήλ θα πετύχει «πλήρη νίκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.