ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Ξάνθη: Προπηλάκισαν μουφτή έξω από τζαμί της πόλης (βίντεο)

Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ με σημερινή του ανακοίνωση καταδίκασε την επίσκεψη του μουφτή

Ξάνθη: Προπηλάκισαν μουφτή έξω από τζαμί της πόλης (βίντεο)

Την άρνηση να μπει μέσα στο τζαμί γνώρισε ο μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα την Ξάνθη για να παραστεί στα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος παρέμεινε στην πόλη για τη μεσημεριανή προσευχή, όπως ορίζει το Κοράνι. Παρόλα αυτά, όταν προσπάθησε να μπει στο τέμενος Πλατάνου έγινε δέκτης μίας φραστικής και παραλίγο σωματικής επίθεσης, προκειμένου να μην του επιτραπεί η είσοδος στο τζαμί.

Πρωταγωνιστής αυτής της επίθεσης που είχε χαρακτήρα προπηλακισμού είναι ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, πολιτευτής της μειονότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στις εκλογές του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικού μέσου της Κοζάνης, το τέμενος του Πλατάνου θεωρείται «δορυφόρος» του τουρκικού προξενείου.

Μετά την δημοσίευση των σχετικών βίντεο (όπως θα δείτε παρακάτω) το Κόμμα για την Ισότητα, Ειρήνη και Φιλία (DEB), προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση στην οποία κατακρίνει το θράσος του μουφτή να επισκεφτεί το τζαμί, θεωρώντας την επίσκεψή του ως πρόκληση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί θα προβούν σε μια τέτοια προκλητική ενέργεια, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε τι πιστεύει η μειοψηφία μας για τους διορισμένους αντιβασιλείς και τη σφετερισμένη βούληση του μουφτή. Η πιθανότητα η δράση να καθοδηγήθηκε αυξάνει περαιτέρω τις ανησυχίες μας».

Δείτε τo βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.