ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ξεκινούν την μαζική παραγωγή των GMLRS ER οι ΗΠΑ: Ξεπερνά το 1 εκατ.δολάρια ο κάθε πύραυλος

«Πράσινο φως» για την μαζική παραγωγή του πυραύλου εκτεταμένης εμβέλειας

Ξεκινούν την μαζική παραγωγή των GMLRS ER οι ΗΠΑ: Ξεπερνά το 1 εκατ.δολάρια ο κάθε πύραυλος

Ο αμερικανικός στρατός έδωσε το «πράσινο φως» στη Lockheed Martin για την παραγωγή της έκδοσης εκτεταμένης εμβέλειας του GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System).

Η Lockheed έλαβε μια τροποποίηση σύμβασης τον Μάιο, ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2024 για την κατασκευή έως και 240 πυραύλων GMLRS εκτεταμένης εμβέλειας. Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει παραγωγή, εργαλεία και ανταλλακτικά, δήλωσε εκπρόσωπος του Στρατού των ΗΠΑ στο Defense News.

Ο αμερικανικός στρατός πήρε την απόφαση να βάλει το GMLRS ER στη γραμμή παραγωγής της Lockheed στο Κάμντεν του Αρκάνσας, τον Ιανουάριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Lockheed.

Το GMLRS ER είχε πολλαπλές επιτυχημένες πτητικές δοκιμές που οδήγησαν στην απόφαση παραγωγής. Η έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας μπορεί να φτάσει τα 150 και πλέον χιλιόμετρα σε σύγκριση με την ικανότητα εμβέλειας 70 χιλιομέτρων του απλού GMLRS.

Η εταιρεία κέρδισε μια συμφωνία αξίας 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πυραύλους το 2023, καθώς οι ΗΠΑ αύξησαν τους αριθμούς παραγωγής τους για να αναπληρώσουν τους πυραύλους που στάλθηκαν στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ παρέχουν GMLRS, μαζί με τους εκτοξευτές HIMARS, στην Ουκρανία από τα μέσα του 2022.

Η υπηρεσία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή από 6.000 πυραύλους ετησίως σε 14.000 και αναμένει να υπογράψει μια πολυετή συμφωνία για το οικονομικό έτος 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπηρεσία αναμένεται επίσης να δαπανήσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 για να αγοράσει 6.408 πυραύλους ως μέρος της αναμενόμενης πολυετούς σύμβασης, σύμφωνα με το αίτημα του προϋπολογισμού του στρατού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.