">

Ταραχές έχουν ξέσπασαν σε μικρές και μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τους πολίτες να ζητούν μέτρα για την ασφάλεια τους και κατά της γκετοποίησης, όπως σε Νότιγχαμ, Λίβερπουλ, Χάρτλπουλ, Μπλάκπουλ, Μπρίστολ, Σάντερλαντ και Λιντς.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστούν αστυνομικοί και να γίνουν αρκετές συλλήψεις με τον πρωθυπουργό της χώρας Κιρ Στάρμερ να δηλώνει ότι η αστυνομία έχει την “πλήρη υποστήριξή” του ενάντια στους “εξτρεμιστές” όπως αποκαλεί τους πολίτες της χώρας ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει 90 άτομα!

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στο Λίβερπουλ αστυνομικοί αναπτύχθηκαν αφού έλαβαν πληροφορίες για «σχεδιασμένη αναταραχή κοντά σε τζαμί» στην περιοχή Γουόλτον, δήλωσε η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ την ίδια στιγμή που ακροαριστερές ομάδες σε συνεργασία με μουσουλμάνους μετανάστες επιτίθονται στους διαδηλωτές.

«Λίγο μετά τις 21:00 (23:00 ώρα Ελλάδας), αρκετοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων νεαρών, άρχισαν να πετούν αντικείμενα σε οχήματα της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Η αστυνομία του Λανκασάιρ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε περισσότερους από 20 διαδηλωτές που προκάλεσαν επεισόδια. Δέκα άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία του Στράτφορντσαιρ – όλοι άνδρες και ηλικίας μεταξύ 15 και 52 ετών – για αδικήματα όπως επίθεση, βίαιη αναταραχή και φυλετική ή θρησκευτική απειλητική συμπεριφορά.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο κέντρο της πόλης Χαλ και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία του Χάμπερσαϊντ.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, είπε ότι θα συνεργαστεί με δυνάμεις για να βοηθήσει στην εξασφάλιση «συνεπειών, συλλήψεων και διώξεων» για τους υπεύθυνους. Η Ιβέτ Κούπερ είπε ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε βίαιη διαταραχή «θα πληρώσουν το τίμημα».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για ταραχές στο Μάντσεστερ και στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το liverpoolecho.co.uk, ξέσπασαν βίαια επεισόδια όταν οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ορισμένοι αστυνομικοί. Οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν το Στραντ, καθώς σημειώθηκαν ταραχές κοντά στην προκυμαία της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδήλωση «Σώστε τα παιδιά μας» οργανώθηκε με αφορμή τον φόνο τριών μικρών κοριτσιών σε μια σχολή χορού του Σάουθπορτ από 17χρονο από την Ρουάντα.