Με την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, παραμένει κρατούμενος από χθες ένας 43χρονος Ρομά από τη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς στη διαδικτυακά πλατφόρμα του «Tik-Tok», είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό τρίτου, με το οποίο απηύθυνε κάλεσμα σε έτερους Ρομά  «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι που έχουν» και «να τους καθαρίσουμε έναν – έναν, όπως κάνουν αυτοί σε εμάς».

Ο 43χρονος απηύθυνε το κάλεσμα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα, στις 11:00 χθες το πρωί, να συλληφθεί έξω από το σπίτι του στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ μετά τη σύλληψη το επίμαχο βίντεο, που είναι διάρκειας 2 λεπτών και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεν μπορεί πλέον να αναπαραχθεί, καθώς δεν είναι διαθέσιμο αφού κάποιος το «κατέβασε».

Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραπέμφθηκε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου ο συνήγορός του ζήτησε και έλαβε αναβολή για σήμερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα, ο 43χρονος απέδωσε την πράξη του σε μέθη λέγοντας ότι «ήμουν μεθυσμέvoς», ενώ ο συνήγορός του τόνισε πως είναι «μειωμένης αντίληψης».

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής, ωστόσο διατήρησε την κράτηση του 43χρονου για σήμερα που θα εκδικασθεί η υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!