Ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η προληπτική εκκένωση των οικισμών που απειλήθηκαν από τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο όπου κανείς βέβαια δεν γνωρίζει τους ακριβείς αριθμούς καθώς νωρίτερα και από όσα η Περιφερεια Νοτίου Αιγαίου ανέφερε ξεπερνούσαν τους 30.000 οι μετακινηθέντες. 

Η επιχείρηση έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς τα μέτωπα της πυρκαγιάς βρίσκονταν σε εξέλιξη, με ισχυρούς ανέμους κι ενώ σε πολλά σημεία οι φλόγες ξεπερνούσαν τα 5 μέτρα σε ύψος,

 Βέβαια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, έγινε προληπτική εκκένωση περίπου 19.000 προσώπων. Τα 16.000 μεταφέρθηκαν με επίγεια μέσα και τα 3.000 με πλωτά.  

">

Ειδικότερα, τα στοιχεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου δείχνουν ότι εκκενώθηκαν προληπτικά οι παρακάτω οικισμοί: Κιοτάρι, Γεννάδι, Πυλώνας, Λάερμα, Λάρδος, Λίνδος, Κάλαθος Μαλώνα, Ασκληπιείο, Πεύκους, Μάσσαρη, Χαράκι αλλά και από ξενοδοχεία των περιοχών αυτών.

Πολλά άτομα ηλικιωμένα κυρίως, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες απεγκλωβίστηκαν με υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος όγκος των πολιτών μετακινήθηκε με τουριστικά λεωφορεία, σκάφη του Λιμενικού και ιδιόκτητα πλοία που επιτάχθηκαν από το Λιμενικό Σώμα.