ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Mirage 2000-5 της Ταϊβάν συνετρίβη στη θάλασσα στην διάρκεια άσκησης

Καθηλώθηκαν για έλεγχο όλα τα μαχητικά

Mirage 2000-5 της Ταϊβάν συνετρίβη στη θάλασσα στην διάρκεια άσκησης

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 της Αεροπορίας της Ταϊβάν συνετρίβη χθες, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής του νησιού.

Ο πιλότος πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος τύπου F10QA της Martin Baker και έπεσε στη θάλασσα, από όπου διασώθηκε δύο ώρες αργότερα από σκάφη της ακτοφυλακής.

Ο πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ σήμερα τον επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ-τε.

Το υπουργείο Άμυνας του νησιού, είπε ότι το γαλλικής κατασκευής Mirage 2000-5 εκτελούσε νυχτερινές ασκήσεις όταν υπέστη «ύποπτη απώλεια ισχύος» με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Ο αρχηγός της Αεροπορίας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί επιθεώρηση στον στόλο των 60 μαχητικών Mirage 2000 και θα παραμείνουν καθηλωμένα μέχρι να ολοκληρωθεί.

Παρά την «γείωση» των μαχητικών, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει καμία πίεση ή αντίκτυπος στις μαχητικές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας βραχυπρόθεσμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μαχητικά Mirage 2000 της Ταϊβάν αγοράστηκαν το 1992 από τη Γαλλία, σε μια συμφωνία που εξόργισε την Κίνα. Έλαβε το πρώτο από τα 60 αεροσκάφη το 1997, αν και έχουν αναβαθμιστεί αρκετές φορές από τότε. Τουλάχιστον επτά έχουν χαθεί από τότε σε ατυχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.