ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Μοχάμεντ Σινουάρ: Ποιος είναι ο αδερφός του αποθανόντα ηγέτη της Χαμάς Γιαχία

Συνιστά το ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης και από ό,τι φαίνεται πρόκειται να αναμειχθεί ξανά στα πράγματα

Μοχάμεντ Σινουάρ: Ποιος είναι ο αδερφός του αποθανόντα ηγέτη της Χαμάς Γιαχία

Μετά την είδηση του θανάτου του Γιαχία Σινουάρ την Τετάρτη (16/10) από ισραηλινά πυρά, διάφορα σενάρια έρχονταν και συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της Χαμάς. Ένα από αυτά τα ονόματα είναι και του Μοχάμεντ Σινουάρ.

Ωστόσο ποιο είναι το προφίλ του αδερφού του νεκρού Γιαχία και γιατί έχει συνδεθεί με μια ενδεχόμενη επιστροφή στα στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα της Χαμάς;

Κατ’αρχάς αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί είναι πως ο 49χρονος δεν έφυγε ποτέ από την επίβλεψη των στρατιωτικών σχεδίων της Χαμάς. Παρά την αθόρυβη παρουσία του (ήταν στόχος απόπειρας δολοφονιών ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν), ο Μοχάμεντ συνόδευε τον αδελφό του στις δραστηριότητες του στρατιωτικού τομέα, ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Ενώ ο Γιαχία εστίαζε στο πολιτικό κομμάτι της οργάνωσης, ο Μοχάμεντ διαχειριζόταν τις καθημερινές στρατιωτικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για αυτόν και σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζεται δημόσια, εκτός από σπάνιες συνεντεύξεις στις οποίες μιλά με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Η μόνη διαθέσιμη φωτογραφία από αυτόν είναι η παραπάνω, καθώς όπως φημολογείται το χρηματικό «έπαθλο» για το κεφάλι του είναι 300.000 δολάρια.

Το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται δημόσια και υποτίθεται ότι επέζησε από περίπου 6 απόπειρες δολοφονίας, τον έκανε θρύλο στη Χαμάς.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν της 7ης Οκτωβρίου, ο Μωάμεθ ανέβηκε γρήγορα βαθμίδες στην ιεραρχία και έτσι έγινε μόνιμο μέλος στο αρχηγείο των Ταξιαρχιών Az ad-Din al-Qassam.

Μάλιστα, ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της αιματηρής επίθεσης ως επικεφαλής του αρχηγείου επιχειρήσεων της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς .

Η δολοφονία του αδερφού του, πιθανόν να τον οδηγήσει στην λήψη εκδίκησης από τους αξιωματούχους του Ισραήλ.

Αν και είναι διστακτικός ως προς το θέμα ανάληψης της ηγεσίας της Χαμάς, ευρύτεροι κύκλοι της οργάνωσης τον πιέζουν να βγει μπροστά, καθώς το επίθετο Σινουάρ έχει συνδεθεί με την οργάνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και να’ χει ο χρόνος θα αποκαλύψει τα σχέδια του Μοχάμεντ Σινουάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.