ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Μεντβέντεφ για νέο πυρηνικό δόγμα: «Μπορεί να συνέλθουν κάποιες δυτικές χώρες που έχουν ακόμα το ένστικτο της επιβίωσης»

«Πιστέψαμε ότι ο Δίας βασίλευε στον ουρανό όταν τον ακούσαμε να βροντάει» είπε χρησιμοποιώντας ένα ρωμαϊκό ρητό

Ν.Μεντβέντεφ για νέο πυρηνικό δόγμα: «Μπορεί να συνέλθουν κάποιες δυτικές χώρες που έχουν ακόμα το ένστικτο της επιβίωσης»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν περί αλλαγών στην χρήση πυρηνικών όπλων είπε ότι αυτό έγινε για να συμμορφωθούν όσοι από τους δυτικούς έχουν ακόμα το ένστικτο της αυτοσυντήρησης!

Αναφέρθηκε μάλιστα και σένα ρωμαϊκό ρητό: caelo tonantem credidimus Jovem Regnare, που σημαίνει ότι «Πιστέψαμε ότι ο Δίας βασίλευε στον ουρανό όταν τον ακούσαμε να βροντάει».

Με τη φράση αυτή ο Μεντβέντεφ εννοούσε πως οι Δυτικοί συνεχίζουν να ξεπερνούν συνεχώς τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας γιατί μέχρι να δουν χρήση πυρηνικών όπλων θεωρούν ότι δεν έχει το θάρρος να το κάνει και άρα δεν είναι δυνατή!

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το νέο επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα θα προστατεύει την Λευκορωσία σαν να πρόκειται για ρωσικό έδαφος.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας περιέγραψε τις προσεγγίσεις μας στη νέα έκδοση των Βασικών Αρχών της Κρατικής Πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.

Οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

Η επίθεση κατά της Ρωσίας από κράτος που δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά με την υποστήριξη ή τη συμμετοχή χώρας με πυρηνικά όπλα, θα θεωρείται κοινή επίθεση. Όλοι καταλαβαίνουν για ποιες χώρες μιλάμε.

Θα καθιερωθεί ίση πυρηνική προστασία για την Λευκορωσία ως τον στενότερο σύμμαχό μας. Προς «χαρά» της Πολωνίας και πολλών πυγμαίων του ΝΑΤΟ.

Μια μαζική εκτόξευση και διέλευση των συνόρων μας από αεροδιαστημικά όπλα (…), συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, πυραύλων και UAV, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει η βάση για την χρήση πυρηνικών όπλων.

Ένας λόγος για σκέψη όχι μόνο για το σάπιο νεοναζιστικό καθεστώς, αλλά και για όλους τους εχθρούς της Ρωσίας που σπρώχνουν τον κόσμο προς μια πυρηνική καταστροφή.

Είναι σαφές ότι κάθε κατάσταση που οδηγεί στην προσφυγή σε πυρηνική προστασία πρέπει να αξιολογείται σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες και η απόφαση για την χρήση πυρηνικών όπλων θα λαμβάνεται από τον Ανώτατο Διοικητή.

Ωστόσο, η ίδια η αλλαγή των ρυθμιστικών συνθηκών για τη χρήση του πυρηνικού συστατικού από την χώρα μας μπορεί να συνεφέρει εκείνους τους αντιπάλους που δεν έχουν ακόμη χάσει την αίσθηση της αυτοσυντήρησής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λοιπόν, για τους αργόστροφους, θα μείνει μόνο το ρωμαϊκό ρητό: caelo tonantem credidimus Jovem Regnare».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.