Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, την υλοποίηση ενός σχεδίου για την δημιουργία φοιτητικών εστιών στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως στο πρώτο σκέλος του Διαγωνισμού έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής έξι Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με θέμα «Ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στις Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει το έργο τουλάχιστον για 30 έτη με ό,τι αυτό περιλαμβάνει.

Από τη μελέτη, τη χρηματοδότηση και την κατασκευή έως τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ύπαρξη σχετικών υπηρεσιών ασφάλειας και καθαριότητας των φοιτητικών εστιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκευές των φοιτητικών εστιών θα προχωρήσουν στις εξής περιοχές: Στην πανεπιστημιούπολη Κοζάνης και των φοιτητικών εστιών στις πανεπιστημιουπόλεις Φλώρινας, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας, συνολικής δυναμικότητας 750 κλινών.