ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Ν.Τουσκ: Κλείνει τα σύνορα στους παράνομους μετανάστες – «Δυσανασχετούν» οι Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προχωρά σε άμεσες λύσεις αντιμετώπισης του μεταναστευτικού

Ν.Τουσκ: Κλείνει τα σύνορα στους παράνομους μετανάστες – «Δυσανασχετούν» οι Βρυξέλλες

Την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα στους παράτυπους αιτούντες ασύλου και στους παράνομους μετανάστες, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας το προηγούμενο Σάββατο (12/10/24), ενώ μάλιστα σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η σχετική πρόταση στο πολωνικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε προσφάτως πως  η Βαρσοβία θα προχωρήσει στην εφαρμογή μιας νέας μεταναστευτικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει «την προσωρινή εδαφική αναστολή του δικαιώματος ασύλου».

Ωστόσο, σε δημοσίευμά του το Politico αναφέρει πως αυτή η είδηση έχει δυσαρεστήσει έντονα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς μέσω ενός σχετικού εκπρόσωπού της υποστήριξε πως «τα κράτη μέλη της ΕΕ, έχουν διεθνείς και ενωσιακές υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης να παρέχουν πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου.

Εξαιτίας της διογκούμενης κρίσης (σ.σ. το μεταναστευτικό) τουλάχιστον 26.000 άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν περάσει στην Πολωνία μόνο φέτος.

Πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής λύσης. Μιας λύσης που να μην υπονομεύει τις αξίες μας».

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, δεν φαίνεται πως συγκινείται από τα λόγια του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς σκέφτεται την άμεση εφαρμογή της καταστολής των αφίξεων των μεταναστών στα σύνορα με άλλες χώρες (λ.χ. τη Λευκορωσία και την Ουκρανία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.