O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι το πολεμικό του συμβούλιο συνήλθε στο Χάρκοβο.

Δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη», αλλά «υπό έλεγχο».

«Μέχρι στιγμής, η κατάσταση στην περιοχή του Χαρκόβου βρίσκεται συνολικά υπό έλεγχο», δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται στην πόλη μαζί με τους στρατιωτικούς διοικητές. «Αλλά η ζώνη παραμένει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, για τον λόγο αυτόν ενισχύουμε τις μονάδες μας», είπε.

«Χρειαζόμαστε δύο συστήματα Patriot, αν τα έχουμε, η Ρωσία δεν θα μπορέσει να καταλάβει το Kharkiv» υποστήριξε o Zelensky, αίτημα το οποίο φέρεται να διατύπωσε και στον Αμερικάνο ΥΠΕΞ, Anthony Blinken κατά τη συνάντηση που είχαν στο Κίεβο την περασμένη Τρίτη.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε το Kharkiv» υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος πάντως από το Kharkiv άφησε να εννοηθεί πως οι Ουκρανοί έχουν τον έλεγχο.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η ρωσική στρατιωτική προώθηση έχει ανασχεθεί σε ορισμένες ζώνες της περιοχής όπου η Μόσχα με μία αιφνιδιαστική επίθεση κατόρθωσε να εξασφαλίσει σε μερικές ημέρες τα μεγαλύτερα εδαφική οφέλη τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Την ίδια στιγμή και χωρίς να παραθέσει στοιχεία ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη Κρίστοφερ Καβόλι είπε ότι ο ρωσικός στρατός δεν διαθέτει τους απαραίτητους αριθμούς για να επιτύχει στρατηγική πρόοδο στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στις Βρυξέλλες, ο Καβόλι δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα κρατήσουν τις γραμμές τους στην περιοχή.