O ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, ζήτησε από τους πολίτες των δυτικών κοινωνιών να προετοιμαστούν για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια!

Τις δηλώσεις αυτές ήρθε να υποστηρίξει και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος, επικαλούμενος εκθέσεις αναλυτών, υποστήριξε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή στα επόμενα 5 με 8 χρόνια και ότι η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο.

Πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα του γερμανικού Στρατού «έβλεπε» πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

">

H Ρωσία αρνείται όλες αυτές τις επικίνδυνες για την Ανθρωπότητα θεωρίες, διαμηνύοντας ωστόσο ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Δύσης.

Aν κάτι τέτοιο συμβεί, η σύγκρουση δεν θα είναι συμβατική, ίσως να ξεκινήσει έτσι αλλά θα εξελιχθεί σε θερμοπυρηνική. Από μία τέτοια σύγκρουση μπορεί να εξοντωθεί ακόμα και το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού και οι επιζώντες να παρακαλούν να βρισκόντουσαν ανάμεσα στους πεθαμένους.

Το γεγονός ότι στην Δύση επεξεργάζονται τέτοια σενάρια δείχνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά στα αθλητικά κέντρα εξουσίας.

Συν τοις άλλοις είναι δεδομένο πως σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Κίνα θα λάβει μέρος στο πλευρό των Ρώσων για τον απλούστατο λόγο ότι εάν η Μόσχα ηττηθεί (καθώς δεν θα αντιμετωπίζει μόνο τις ΗΠΑ αλλά το σύνολο των χωρών της Δύσης), αμέσως μετά θα έρθει η σειρά του Πεκίνου

«Αν και οι ένοπλες δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για το ξέσπασμα ενός τέτοιου πολέμου, πρέπει και οι πολίτες να είναι έτοιμοι για μια σύγκρουση που θα απαιτούσε ριζική αλλαγή στη ζωή τους.

Μεγάλος αριθμός αμάχων θα πρέπει να κινητοποιηθεί σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα για τη διαχείριση της διαδικασίας» υποστήριξε ο Μπάουερ μετά τη συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεδομένη η ειρήνη.

Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προετοιμαζόμαστε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία. Αλλά η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη.

Είναι επίσης η βιομηχανική βάση αλλά και ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν ρόλο».

Μάλιστα ο Μπάουερ επαίνεσε τη Σουηδία, η οποία ζήτησε από όλους τους πολίτες της να προετοιμαστούν για πόλεμο πριν από την επίσημη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρεται, η κίνηση αυτή της Στοκχόλμης, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, οδήγησε σε αύξηση των εθελοντών για την οργάνωση πολιτικής άμυνας της χώρας και άνοδο στις πωλήσεις πυρσών αλλά και ραδιόφωνων με μπαταρία.

«Από εκεί αρχίζει. Η συνειδητοποίηση ότι δεν είναι όλα προγραμματισμένα και ότι δεν θα είναι έτσι όλα τα επόμενα 20 χρόνια» επισήμανε ο Μπάουερ.

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι οι κυβερνήσεις και οι ιδιωτικοί κατασκευαστές όπλων υστερούν σε ότι αφορά την παραγωγή οπλικών συστημάτων.

Τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών των Δυτικών έχουν εξαντληθεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα χρειαστούν χρόνια για να αναπληρωθούν με τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει τριπλασιάσει τις στρατιωτικές της δαπάνες στο 40% του συνολικού εθνικού προϋπολογισμού, ενώ επιταχύνει δραστικά τις γραμμές παραγωγής της.

«Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι σε όλο το φάσμα.
Πρέπει να έχουμε ένα σύστημα σε εφαρμογή για να βρούμε περισσότερους ανθρώπους εάν πρόκειται για πόλεμο, είτε συμβαίνει είτε όχι. Μετά μιλάμε για επιστράτευση, έφεδροι ή στρατολογία.

Πρέπει να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε σε μια βιομηχανική βάση που θα είναι σε θέση να παράγει όπλα και πυρομαχικά αρκετά γρήγορα ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε μια σύγκρουση εάν βρισκόμαστε σε αυτήν» είπε ο Μπάουερ.

Παρά τις δηλώσεις του Μπάουερ, ολοένα και περισσότερα κράτη στη Δύση είτε εκφράζουν ενστάσεις και αντιδρούν στην περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία είτε αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για παροχή όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο, όπως συνέβη με την αδυναμία της ΕΕ να προμηθεύσει το Κίεβο με ένα εκατομμύριο οβίδες πυροβολικού των 155mm.

Από την πλευρά του και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παραδέχθηκε την αδυναμία της ΕΕ να προμηθεύσει με 1 εκατομμύριο οβίδες την Ουκρανία, υποστήριξε ότι ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεσπάσει μέσα στα επόμενα 5 με 8 χρόνια, αναφέροντας πως η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο.

Μάλιστα ο Πιστόριους υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να συμμετάσχει στο θέμα των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, αφού πρέπει πρώτα να σκεφτεί τη δική της ασφάλεια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel ο Πιστόριους, κληθείς να σχολιάσει αίτημα των Συμμάχων για προμήθεια περισσότερων αρμτων μάχης στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι η Γερμανία πρέπει επίσης να θυμάται την ασφάλειά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορούμε να πάμε all-in, όπως απαιτούν κάποιοι.
Διαφορετικά εμείς οι ίδιοι θα είμαστε ανυπεράσπιστοι» υπογράμμισε ο Πιστόριους, ο οποίος αναφερόμενος στο αίτημα του Κιέβου για την προμήθεια των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus, είπε ότι κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής «δεν ήταν επιλογή» για το Βερολίνο.