ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μην είστε βέβαιοι ότι ο Β.Πούτιν έθεσε θέμα δραχμής για την Ελλάδα... «στο άσχετο»!
prodeals

H ελληνική ΕΤΜΕ αναλαμβάνει το ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα για θαλάσσια επιτήρηση

H ελληνική ΕΤΜΕ αναλαμβάνει το ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα για θαλάσσια επιτήρηση

Με αφορμή τη διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 ελληνικές αμυντικές επιχειρήσεις και εταιρείες παρουσίασαν τα προγράμματα, τα προϊόντα και το έργο τους, με την ΕΤΜΕ να είναι από τους κερδισμένους.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την πρόταση της κοινοπραξίας υπό το συντονισμό της Ελληνικής μικρομεσαίας εταιρείας ΕΤΜΕ για το πρόγραμμα USSPS, αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την κατασκευή μη Επανδρωμένων ημι-σταθερών Θαλάσσιων Πλατφορμών για τη Θαλάσσια Επιτήρηση ή αλλιώς «Unmanned Semi-Fixed Sea Platforms for maritime Surveillance».

Τι είναι αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Η κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Ελληνική εταιρεία ΕΤΜΕ ξεχώρισε στον εξαιρετικά απαιτητικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας (EDIDP 2020). Στις 30 Ιουνίου 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την πρότασή της για την ανάθεση του προγράμματος USSPS για την ανάπτυξη Μη Επανδρωμένων Ημι-σταθερών Θαλάσσιων Πλατφορμών για τη Θαλάσσια
Επιτήρηση, το οποίο προέρχεται από την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση της εταιρείας ETME και θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά ενός προηγμένου συνδυαστικού «συστήματος συστημάτων» C5ISTAR. Θα ενσωματώσει καινοτόμες λύσεις και μέσα, με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων θαλάσσιας επιτήρησης.

Θα αναπτύξει μία μη επανδρωμένη, αυτόνομη και ενεργειακά αποδοτική πλατφόρμα, ικανή να ενσωματώσει ένα ευρύ φάσμα αισθητήρων σε αέρα, επιφάνεια και στο υποθαλάσσιο περιβάλλον. Οι πλατφόρμες δύναται να αναπτυχθούν σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τύπων θαλάσσιων πυθμένων καθώς και τη λειτουργία υπό αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Η κοινοπραξία υπό το συντονισμό της Ελληνικής, καινοτόμου στον τομέα της άμυνας, εταιρείας ΕΤΜΕ, αποτελείται από συνολικά 15 διαφορετικές Ευρωπαϊκές οντότητες από συνολικά 7 κράτη-μέλη της ΕΕ με την φιλοδοξία για μία επιτυχημένη διασυνοριακή συνεργασία και ανταλλαγή προηγμένων τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Η συνεργασία με NAVAL GROUR και NAVANTIA

Στο πρόγραμμα ευνοείται η ανάμειξη 13 μεγάλων και μικρομεσαίων εταιρειών: ΕΤΜΕ Πέππας και Συνεργάτες Ε.Ε. – Συντονιστής (Ελλάδα), Applied Intelligence Analytics Limited (Ireland), CY.R.I.C Cyprus Research and Innovation Center LTD (Cyprus), Naval Group SA (France), Navantia SA (Spain), Prolexia (France), Multimedia Workshop PLC (Bulgaria), Sener Aerospacial Sociedad Anonima (Spain), Signalgenerix Limited (Cyprus), SMST Designer & Constructors (Netherlands), Techlam SAS (France), Tecnobit SLU (Spain) and Unmanned Teknologies Applications S.L. (Spain), καθώς και δύο ερευνητικών κέντρων: Stichting Maritiem Research Instituut Nederland (Netherlands) καθώς και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (FORTH-Ελλάδα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα USSPS υποστηρίζεται και χρηματοδοτικά από το Ελληνικό και Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας και αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο 2021 με συνολική διάρκεια 42 μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρόγραμμα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό όλων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που επιλέχθηκαν στο EDIDP 2020 (26 συνολικά) καθώς και έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης από την Επιτροπή με συνολικό προϋπολογισμό €12.796.545,80. Το κατασκευαστικό έργο του Προγράμματος προβλέπεται να υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.