ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισραηλινή «ανησυχία» για την μεγάλη ενίσχυση του αιγυπτιακού Ναυτικού: Γιατί;

Ισραηλινή «ανησυχία» για την μεγάλη ενίσχυση του αιγυπτιακού Ναυτικού: Γιατί;

Οι νέες παραγγελίες του αιγυπτιακού Ναυτικού, ως μέρος ενός ασυνήθιστου νέου εξοπλισμού, άρχισαν να φθάνουν στην Αίγυπτο. Οι διαστάσεις του πλοίου είναι σημαντικά μεγαλύτερες σε σύγκριση από τα νέα επιθετικά του ισραηλινού Ναυτικού, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα με τίτλο:

«Η Αίγυπτος παραλαμβάνει με ταχύτητα αστραπής τις παραγγελίες του Ναυτικού της».

Το αιγυπτιακό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα δύο πυραυλικά πλοία που είχε παραγγείλει μοντέλου FREMM έχει, ήδη, παραδοθεί. Το πλοίο έλαβε την ονομασία Al-Galala-1002 ένα το όνομά του από μια ορεινή περιοχή στο Σουέζ.

Το αιγυπτιακό Ναυτικό έχει ήδη ένα τέτοιο πλοίο και κατά τη διάρκεια του 2021 θα φτάσει το τρίτο.

Πρόκειται για ένα πολεμικό πλοίο που ζυγίζει 6.500 τόνους και έχει μήκος 144 μέτρα, ικανό να φτάσει σε ταχύτητα 56 km / h.

Συγκριτικά, το βάρος του νέου επιθετικού πλοίου Saar 6 του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού είναι 2.000 τόνοι – 3 φορές λιγότερο – και 90 μέτρα μήκος με την ικανότητα να φτάσει σε ταχύτητα 48 km.

Το μέγεθος και το βάρος του πλοίου συνήθως επιτρέπουν την τοποθέτηση περισσότερων συστημάτων και όπλων.

Υπάρχει επίσης ένα κενό στον αριθμό των μελών του πληρώματος, 144 στο αιγυπτιακό πλοίο σε σύγκριση με περίπου 80 στο Ισραηλινό .

Η αιγυπτιακή φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με 16 κατακόρυφους εκτοξευτές για τους “Aster-15” και 30.

Το αιγυπτιακό πλοίο διαθέτει επίσης υπόστεγο και ελικόπτερο SH90. Το ραντάρ του πλοίου μαζί με το ελικόπτερο επιτρέπει την ικανότητα ανίχνευσης μεγάλων αποστάσεων.

Οι παραγγελίες ολοκληρώνονται με ταχύτητα αστραπής- ‘Τερατώδες ναυτικό’

Η διαδικασία προμηθειών για τα πλοία που είχε παραγγείλει η Αίγυπτος πριν από μόλις τέσσερις μήνες ήταν ιδιαίτερα γρήγορη, λόγω του γεγονότος ότι τα πλοία κατασκευάστηκαν αρχικά για τα ιταλικά και τα γαλλικά ναυτικά, αλλά αυτές οι χώρες αποφάσισαν να καταργήσουν τη συμφωνία για δημοσιονομικούς λόγους, επιτρέποντας στην Αίγυπτο να τα παραλάβει γρήγορα.

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να αγοράσει δύο ακόμη πλοία αυτού του τύπου, συμμετέχοντας στην απόκτηση επιπλέον πλοίων και υποβρυχίων που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο μιας τεράστιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

Τα τελευταία χρόνια το αιγυπτιακό Ναυτικό όπως και ο υπόλοιπος Στρατός έχει αναπτυχθεί με τρόπο που ορισμένοι ορίζουν ως «τερατώδες».

Επί του παρόντος, η Αίγυπτος έχει 8 υποβρύχια μετά την παραγγελία τεσσάρων εξελιγμένων από τη Γερμανία, όταν το επόμενο έτος θα έχουν 18 πυραυλικά πλοία στα οποία πρέπει να προστεθούν δύο ακόμη ελικοπτεροφόρα και δεκάδες περισσότερα πλοία ταχείας επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρουν πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.