ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Φρεγάτα «Ψαρά»: Η στιγμή που καταρρίπτει το drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα (βίντεο)

Το ηλεκτροοπτικό σύστημα της φρεγάτας κατέγραψε το εντυπωσιακό πλήγμα εναντίον του αεριωθούμενου UAV

Φρεγάτα «Ψαρά»: Η στιγμή που καταρρίπτει το drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα (βίντεο)

Εντυπωσιακό βίντεο με την κατάρριψη ενός αεριωθούμενου drone αυτοκτονίας των Χούθι από τη φρεγάτα «Ψαρά» στην Ερυθρά θάλασσα δημοσιεύτηκε από το ολλανδικό Ναυτικό, το οποίο διευθύνει αυτό το εξάμηνο την επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES.

Το βίντεο που κατέγραψε το ηλεκτροοπτικό σύστημα του ελληνικού πολεμικού πλοίου παρουσιάζει την πτήση των τελευταίων 50 δευτερολέπτων του ενός εκ των δύο drones τα οποία κατέρριψε η φρεγάτα Ψαρά.

Δείτε το βίντεο: 

To drone φαίνεται να εκτελεί πτήση «τερματικής πορείας» και να αλλάζει συνεχώς υψόμετρο, μία τακτική που χρησιμοποιούν και οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι όταν φτάνουν στο τελευταίο σκέλος της πτήσης τους, ακριβώς πριν πλήξουν το στόχο.

Από την ταχύτητά του φαίνεται πως είναι αεριωθούμενο και η σιλουέττα του αεροχήματος υποδεικνύει χαρακτηριστικά δυνατότητας χαμηλής πτήσης πάνω από τη θάλασσα (sea skimming), καθώς εμφανίζει πτητικές ομοιότητες με αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Άγνωστο είναι, για επιχειρησιακούς λόγους, το πώς καταρρίφθηκε το UAV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως φαίνεται από το βίντεο, το drone εκρήγνυται απευθείας, αφήνοντας δύο ενδεχόμενα: είτε χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο RIM-162 ESSM με πολύ υψηλή γωνία εκτροπής, καθώς δεν φαίνονται αέρια από τον κινητήρα του βλήματος, ή το πλήρωμα κατάφερε να χτυπήσει το αερόχημα με το πυροβόλο 76 χιλιοστών της φρεγάτας, χρησιμοποιώντας βλήματα με πυροσωλήνα εγγύτητας (proximity fuse).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.