ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ιαπωνία ξεκινά τη ναυπήγηση και δεύτερου αντιτορπιλικού με το σύστημα Aegis

Τα πλοία ASEV θα φέρουν ραντάρ SPY-7

Η Ιαπωνία ξεκινά τη ναυπήγηση και δεύτερου αντιτορπιλικού με το σύστημα Aegis

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέθεσε επίσημα σε ναυπηγείο σύμβαση αξίας 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων για τη ναυπήγηση του δεύτερου αντιτορπιλικού εξοπλισμένου με το σύστημα Aegis (ASEV).

Το υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση με την Japan Marine United Corporation (JMUC) την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανάθεση σύμβασης ύψους 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Mitsubishi Heavy Industries (MHI) στις 23 Αυγούστου για την κατασκευή του πρώτου ASEV.

Τα πλοία Aegis θα λειτουργούν ως αποτρεπτικό μέσο στους βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας και ως εναλλακτική λύση στο επίγειο αμυντικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Aegis Ashore, το οποίο ακυρώθηκε.

Το πρώτο αντιτορπιλικό ASEV αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2027 και θα τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2028.

Το δεύτερο σκάφος αναμένεται έως το 2028, με την έναρξη λειτουργίας να έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2029.

Ο αρχικά μεγάλος σχεδιασμός του σκάφους δέχθηκε επικρίσεις όσον αφορά το κόστος και την ικανότητα ελιγμών, γεγονός που οδήγησε το υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του μεγέθους του χωρίς να επηρεάσει τις ικανότητες αεράμυνας του.

Η τελευταία του έκδοση έχει μήκος 190 μέτρα  και πλάτος 25 μέτρα με εκτόπισμα 12.000 τόνων.

Τα δύο αντιτορπιλικά ASEV θα είναι εξοπλισμένα με το ραντάρ SPY-7 της Lockheed Martin, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία στις 4 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας, το SPY-7 έχει πέντε φορές μεγαλύτερη ικανότητα παρακολούθησης από το SPY-1 και μπορεί να αντιμετωπίσει πολλαπλούς βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται ταυτόχρονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.