ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Naval Group: Υπόσχεται ναυπήγηση της πρώτης κορβέτας για το ΠΝ σε τρία χρόνια

Κατατέθηκε την 1η Δεκεμβρίου η προσφορά της για το πρόγραμμα κορβετών

Naval Group: Υπόσχεται ναυπήγηση  της πρώτης κορβέτας για το ΠΝ σε τρία χρόνια

«Η προσφορά της Naval Group με τον δοκιμασμένο στη θάλασσα, τύπο κορβετών Gowind® προβλέπει τη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται, η γαλλική ομάδα υπέβαλε την 1η Δεκεμβρίου 2022 προσφορά για το πρόγραμμα κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού. Βασισμένη στη δοκιμασμένη ήδη σε θαλάσσια υπηρεσία κορβέτα Gowind® και σε ένα βελτιστοποιημένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης, περιλαμβάνει σχέδιο Συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας στο  30% της αξίας του προγράμματος στην Ελλάδα και εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα τα επόμενα 40 χρόνια.

Αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Naval Group όσον αφορά τη μεταφορά τεχνολογίας, η πρώτη κορβέτα θα κατασκευαστεί στη Γαλλία σε 3 χρόνια και οι ακόλουθες μονάδες στα Ελληνικά Ναυπηγεία.

«Οι επόμενες μονάδες», προστίθεται στην ανακοίνωση, «θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα με την πρώτη κορβέτα που θα κατασκευασθεί τοπικά στην Ελλάδα να παραδίδεται μόνο ένα χρόνο μετά την πρώτη μονάδα και στη συνέχεια με ρυθμό μια Gowind κάθε 12 μήνες».

Αναφορικά με την εκπαίδευση των Ελλήνων εταίρων, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «κατά την παραγωγή του πρώτου πλοίου θα εξασφαλιστεί η μεταφορά τεχνολογίας που θα επιτρέψει την κατασκευή των κορβετών στην Ελλάδα».

«Αυτό θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη αυτονομία για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη ναυτική και αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.