ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στη Νότια Κορέα έφτασε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ για στρατιωτικές ασκήσεις

Στην άσκηση θα συμμετέχει και η Ιαπωνία

Στη Νότια Κορέα έφτασε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ για στρατιωτικές ασκήσεις

To ναυτικό της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το Theodore Roosevelt, έφτασε σήμερα στο λιμάνι Μπουσάν της Νότιας Κορέας για τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων αυτόν τον μήνα με τη χώρα αυτή και την Ιαπωνία.

Οι ηγέτες των τριών χωρών αποφάσισαν σε σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στο Καμπ Ντέιβιντ τον Αύγουστο του 2023 να διεξάγουν ετήσια στρατιωτικά εκπαιδευτικά γυμνάσια, ενώ καταδίκασαν την «επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά» της Κίνας στην αμφισβητούμενη θαλάσσια οδό της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα αυτήν την εβδομάδα για πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια και υπέγραψε συμφωνία με τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία περιελάμβανε δέσμευση αμοιβαίας άμυνας.

Ήταν μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις της Ρωσίας στην Ασία εδώ και χρόνια, η οποία, όπως την περιέγραψε ο Κιμ, ισοδυναμεί με συμμαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίσκεψη αυτή έγινε επτά μήνες μετά το ταξίδι στη Νότια Κορέα άλλου αμερικανικού αεροπλανοφόρου, του Carl Vinson, σε ένδειξη εκτεταμένης αποτροπής ενάντια στο πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.