ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Σύγκρουση» αεροπλανοφόρων στον Ειρηνικό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας – Είναι αντάξιο της κλάσης Ford το Fujian;

Μπορεί η Κίνα να απειλήσει την αμερικανική ναυτική πρωτοκαθεδρία στον Ειρηνικό;

«Σύγκρουση» αεροπλανοφόρων στον Ειρηνικό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας – Είναι αντάξιο της κλάσης Ford το Fujian;

Ο σινοαμερικανικός ανταγωνισμός στη θάλασσα είναι αδιαμφισβήτητος, ειδικά μετά τις νέες εξελίξεις στη Σαγκάη, όπου απέπλευσε πρόσφατα το νεότερο πλοίο του κινεζικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Fujian, για να κάνει το πρώτο του ταξίδι.

Έχουν να φοβηθούν κάτι οι Αμερικανοί από την αναδυόμενη κινεζική ναυτική δύναμη;

Το Fujian είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της κατηγορίας Type 003 της Κίνας, με εκτόπισμα άνω των 80.000 τόνων.

Αυτό το πλοίο χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες (EMALS) για την απογείωση των αεροσκαφών, παρόμοια με την κλάση Ford των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το Fujian διαθέτει συμβατικούς ατμοστρόβιλους και γεννήτριες ντίζελ, γεγονός που περιορίζει την αυτονομία του λόγω της ανάγκης ανεφοδιασμού καυσίμων.

Αντίθετα, τα αεροπλανοφόρα της κλάσης Ford των ΗΠΑ, όπως το USS Gerald R. Ford, έχουν εκτόπισμα 100.000 τόνων και χρησιμοποιούν επίσης ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες (EMALS).

Η κύρια διαφορά είναι ότι οι κλάσεις Ford τροφοδοτούνται από πυρηνικούς αντιδραστήρες, προσφέροντας σχεδόν απεριόριστη αυτονομία και εξασφαλίζοντας συνεχείς επιχειρήσεις χωρίς την ανάγκη συχνών ανεφοδιασμών.

Επιπλέον, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει πλούσια εμπειρία στη διαχείριση αεροπλανοφόρων και πολύ προηγμένα συστήματα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Fujian, παρά το εντυπωσιακό του μέγεθος και τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνει, εξακολουθεί να έχει περιορισμούς σε σύγκριση με την κλάση Ford.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.