ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Υποβρύχια Drone: Το μέλλον της θαλάσσιας μάχης

Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία πρωτοπορούν με τα «Ghost Shark» και «Manta Ray»

Υποβρύχια Drone: Το μέλλον της θαλάσσιας μάχης

Η εξέλιξη στην τεχνολογία των drones έχει προχωρήσει σημαντικά στον αεροπορικό τομέα, με ανάπτυξη διαφόρων ειδών UAV για στρατιωτική χρήση.

Σύντομα, αυτό θα ισχύει και για τις ναυμαχίες, καθώς περισσότερες από δέκα χώρες αναπτύσσουν θαλάσσια και υποβρύχια drone, από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, έως την Κίνα, την Ουκρανία, και τη Βόρεια Κορέα.

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, τα φθηνά θαλάσσια drone-καμικάζι έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές στον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.

Δύο από τα πιο εντυπωσιακά υποβρύχια drone, το «Ghost Shark» και το «Manta Ray», βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σχεδίασης και δοκιμών από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία αντίστοιχα.

Το «Ghost Shark» και το «Manta Ray» είναι δύο μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη (UUV) που θα αναλάβουν την άμυνα στον Ειρηνικό. Αν και οι δημιουργοί τους δεν το δηλώνουν ρητά, στόχος τους είναι η προστασία από την Κίνα και τις ναυτικές δυνάμεις της, καθώς και από τα δικά της UUV.

Το αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό που παρουσίασε το «Ghost Shark», το περιγράφει ως ένα υποβρύχιο όχημα μειωμένου ίχνους με μεγάλη εμβέλεια, κατάλληλο για μάχη στη θάλασσα και συλλογή πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάπτυξη και η χρήση των θαλάσσιων και υποβρύχιων drone αποδεικνύουν τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της άμυνας και την αύξηση της σημασίας τους στις σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.