ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ – Έπληξαν δεκάδες στόχους μέσα σε λίγα λεπτά

Το Τελ Αβίβ «σφυροκοπά» ανελέητα την σιιτική οργάνωση

Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ – Έπληξαν δεκάδες στόχους μέσα σε λίγα λεπτά

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί νέα πλήγματα κατά στόχων της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Οι IDF πραγματοποιούν κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες» τονίζουν οι Times of Israel.

«Οι IDF (στρατιωτικές δυνάμεις) πλήττουν επί του παρόντος στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο», ανέφεραν οι IDF, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 16 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χτύπημα της Παρασκευής στη Βηρυτό.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι σημειώθηκαν περισσότερες από 15 επιθέσεις στο νότιο Λίβανο μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Oι νέες επιδρομές είναι η απάντηση των Ισραηλινών στις πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ που έλαβαν χώρα νωρίτερα.

Επιθέσεις που ήταν περιορισμένης κλίμακας καθώς η οργάνωση εκτόξευσε μόνο 25 ρουκέτες!

Απ’ ό,τι φαίνεται τα πλήγματα των Ισραηλινών έχουν κάμψει κατά πολύ την ισχύ της οργάνωσης η οποία έχασε μεγάλο αριθμό εκτοξευτών στις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές ενώ περίπου 3.000 μαχητές της έχουν τεθεί εκτός μάχης μετά τις εκρήξεις των βομβητών που έφεραν πάνω τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ιρακινές φιλοϊρανικές οργανώσεις προσφέρθηκαν να της στείλουν μαχητές προς αναπλήρωση των απωλειών.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε αργά το βράδυ τον θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ, ενός «από τους μεγάλους ηγέτες μας», ο οποίος σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει τον Ιμπραήμ Ακίλ, προσέφεραν ποσό 7 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα επέτρεπαν τον εντοπισμό του, καθώς φερόταν να ενέχεται στις πολύνεκρες αντιαμερικανικές επιθέσεις στη Βηρυτό που είχαν γίνει το 1983.

Θεωρούνταν υπεύθυνος για τον θάνατο 250 Αμερικανών.

Νωρίτερα, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού έδωσε οδηγίες στους κατοίκους της βόρειας πόλης Σαφέντ και πολλών άλλων κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια βομβών μέχρι νεωτέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.