ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Νέες μάχες στην βόρεια Γάζα για τον ισραηλινό στρατό (βίντεο)

Προηγήθηκε διαταγή του ισραηλινού στρατού οι άμαχοι να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τον τομέα

Νέες μάχες στην βόρεια Γάζα για τον ισραηλινό στρατό (βίντεο)

Σκληρές μάχες μαίνονταν χθες Σάββατο ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και μαχητές του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (αν και είχε ανακοινωθεί ότι είχε εκκαθαριστεί), όπου εκτοπίστηκαν, για ακόμη μια φορά, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ο πόλεμος, με έναυσμα άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σ’ όλο τον παλαιστινιακό θύλακο, με φόντο την ανησυχία πως θα εξαπλωθεί στον Λίβανο.

Ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν την 7η Μαΐου χερσαία επίθεση στη Ράφα, την οποία παρουσίαζαν τότε ως το έσχατο μεγάλο οχυρό της Χαμάς. Όμως οι μάχες αναζωπυρώθηκαν έκτοτε σε πολλούς άλλους τομείς, ειδικά στον βορρά.

Από την Πέμπτη, διεξάγονται επιχειρήσεις στη Σουτζάια, ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στοιχεία του εξάλειψαν «δεκάδες» παλαιστίνιους μαχητές σε 48 ώρες, κάνοντας λόγο για μάχες σχεδόν σώμα με σώμα με «τρομοκράτες». Αναγνώρισε πως υπέστη δυο απώλειες και έκανε λόγο για άλλους δυο τραυματισμούς.

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς και αυτός του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ επιβεβαίωσαν ότι εμπλέκονται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στη Σουτζάια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.