ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

New York Times: «Αν οι ΗΠΑ στείλουν κι άλλα όπλα στην Ουκρανία θα θέσουν σε κίνδυνο την άμυνα τους»

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν τις ουκρανικές ελλείψεις και διείσδυσαν στο Τσάσιβ Γιαρ 2,5 χιλιόμετρα! - «Από 1 Νοεμβρίου μπαίνουν στις μάχες και 11.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες» είπε ο Κίριλ Μπουντάνοφ

New York Times: «Αν οι ΗΠΑ στείλουν κι άλλα όπλα στην Ουκρανία θα θέσουν σε κίνδυνο την άμυνα τους»

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προσφέρουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την δική τους αμυντική ικανότητα όπως αποκάλυψαν οι New York Times!

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Πενταγώνου, προκειμένου να αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποθήκες που προορίζονται για πιθανές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Το άρθρο αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στο έργο της ενίσχυσης της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού σε περίπτωση κινεζικής εισβολής στην Ταϊβάν.

Ακριβώς λόγω της έλλειψης πυραύλων ATACMS ο Μπάιντεν δεν άρει τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρει η εφημερίδα. 

Η έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού, όπλων και πυρομαχικών κοστίζει στους Ουκρανούς οι οποίοι σήμερα υποχρεώθηκαν σε μία μεγάλη υποχώρηση στην πόλη-φρούριο του Τσάσιβ Γιαρ, καθώς οι Ρώσοι έχοντας καταλάβει όλες τις γέφυρες του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς πραγματοποίησαν μεγάλη έφοδο και διέσπασαν την ουκρανική αμυντική γραμμή με αποτέλεσμα να προελάσουν μέσα στην πόλη για 2,5 χιλιόμετρα!

Είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι μετά από τόσους μήνες μαχών σε αυτή την πόλη κατάφεραν μία τόσο μεγάλη προώθηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη έχει τεθεί σε λαβίδα από Βορρά, Νότο και Ανατολή.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της ουκρανικής GUR Κίριλ Μπουντάνοφ, δήλωσε σήμερα ότι 11.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες, ανάμεσα τους και ειδικές δυνάμεις, θα αναπτυχθούν στο ουκρανικό μέτωπο την 1 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι την αποστολή Βορειοκορεατών στρατιωτών την είχε αποκαλύψει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Έχουμε πληροφορίες από τις μυστικές μας υπηρεσίες ότι ορισμένοι αξιωματικοί του βορειοκορεάτικου Στρατού βρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος που έχει καταληφθεί προσωρινά από τους Ρώσους εχθρούς. Έτσι εντάχθηκαν στον ρωσικό Στρατό», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό όσων βρίσκονται ήδη στο ουκρανικό έδαφος.

«Γνωρίζουμε ότι περίπου 10.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας ετοιμάζονται να σταλούν για να πολεμήσουν εναντίον μας» είπε περιγράφοντας την προοπτική αυτή ως «πρώτο βήμα προς ένα Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται χερσαίες δυνάμεις και «άλλο τεχνικό προσωπικό», είπε ο Ζελένσκι.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες καταγγέλλουν πως στρατιώτες του ΝΑΤΟ πολεμούν κατά των ρωσικών δυνάμεων με το «μανδύα» του μισθοφόρου κάτι για το οποίο υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ισχύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.